Aile ve Sosyal Hizmetler bünyesinde yetişen 985 gence istihdam fırsatı

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kuruluşlarında yetişen 985 genç, kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadrolara atanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kuruluşlarında koruma ve bakım altında tespit edilen 985 genç, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek. 985 gencin ataması bu ay içersinde eğitim hallerine ideal kadrolara yapılacak.

Hak sahibi gençler, tercih işlemlerine 13 Aralık'tan itibaren 22 Aralık’a kadar e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Tercih kılavuzuna Bakanlığın internet sayfasından ve turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşılabilecek.

2828 sayılı Kanun ve alakalı yönetmelik uyarınca, devlet korumasında yetişmiş gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı hakkı bulunuyor. Bu kapsamda senede üç kez atama yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlere desteğini istihdam ardından da sürdürüyor. İşe yerleştirilen gençlere, Bakım Sonrası Rehberlik İzleme ve Değerlendirme Birimlerindeki personel aracılığıyla hayat sürdürdükleri problemlerin çözümü amacıyla destek sağlanarak, gereksinim duydukları konularda rehberlik çalışmaları yürütülüyor.

Bugüne kadar devlet korumasında yetişmiş toplam 56 bin 726 bireyin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı sağlandı.