Başkan Uçmak: 15 Temmuz'da Milletimizin Unutulmaz Direnişi

TAKİP ET

İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Uçmak, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Uçmak'ın mesajında, Cumhurbaşkanımızın o geceki çağrısıyla birleşen milletin gösterdiği büyük direniş vurgulanarak, Türkiye'nin tarihindeki unutulmaz duruşu hatırlatıldı.

Türkiye, Tarihi Bir Duruş Sergiledi

Başkan Uçmak, Cumhurbaşkanının 15 Temmuz 2016 akşamı yaptığı halkı sokağa çağrı ile milletin bir araya gelerek darbecilere karşı durduğunu belirtti. Türkiye genelinde milletin meydanı darbecilere bırakmadığı, tarihi bir direniş sergilediği ifade edildi.

Milletimizin Kahramanlık Destanları

Milletin, üzerine ateşlenen mermilere göğsünü siper ettiği, bombalara ve tehditlere karşı geri adım atmadığı vurgulandı. Asker görünümlü teröristlere karşı gösterilen dik duruşlarla milletin vatanına ve geleceğine sahip çıktığı, 15 Temmuz 2016 gecesinde sayısız kahramanlık destanları yazdığı belirtildi.

Milletin Birliği ve Dirayeti

Başkan Uçmak, milletin tüm fertlerinin parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbecilere karşı tek vücut olduğunu ifade etti. Fetö Terör örgütü mensuplarına fırsat verilmediği, milletin vatanını bölmek isteyenlere karşı durduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Liderliği

Başkan Uçmak, geçen 2 yılda FETÖ Borsası oluşturup terör örgütü mensuplarını savunanlara rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli duruşu ve milletin durmak yok, yola devam sözüyle 52 ilde ülkenin bölünmez bütünlüğüne onay verildiğini ifade etti.

Mesajın sonunda Başkan Uçmak, Allah'a dua ederek, bir daha bu millete böyle acılar yaşatılmamasını temenni etti. Ayrıca, 15 Temmuz'da şehit olan vatan evlatlarını rahmetle andı ve gazilere şükranlarını sundu.