Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri başladı

TAKİP ET

Şehrimizin kültürel ve sanatsal değerlerini ön plana çıkarmak ve geleneksel el sanatlarını yaşatarak ilimizin tanıtımına katkı sunmak amacıyla

Şehrimizin kültürel ve sanatsal değerlerini ön plana çıkarmak ve geleneksel el sanatlarını yaşatarak ilimizin tanıtımına katkı sunmak amacıyla Valiliğimiz himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve ilçelerin desteğiyle hazırlanan Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri’nin ilk kısım etkinlikleri başladı.

 

Festival kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri Afyonkarahisar Belediyesi Mehteranı eşliğinde İmaret Camii önünden Zafer Meydanına Kortej Yürüyüşü gerçekleştirdi.

 

Daha sonra 10 -13 Ekim'de gerçekleşecek birinci kısmı olan 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla Zafer Meydanında yapılan çeşitli etkinliklerle başladı.

 

Zafer Meydanı’nda düzenlenen açılış programına Vali Mustafa Tutulmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, il müdürleri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.