Afyonlu Profesör Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Ege Üniversitesi'nde görev yapan iktisat profesörü Osman Aydoğuş, Uşak Banaz'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kazada, Aydoğuş'un kontrolündeki otomobil, park halindeki bir tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil dorsenin altına sıkıştı ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir işletmenin güvenlik kameralarına yansıdı. Olayın ardından polis, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, hayatını kaybeden Osman Aydoğuş'un cesedi Banaz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Prof. Dr. Osman Aydoğuş, 1954 yılında Afyonkarahisar, Çakırköy'de doğmuştur. Lise eğitimini Burdur Lisesi'nde parasız yatılı olarak tamamlamıştır. TÜBİTAK'ın bilim adamı yetiştirme bursunu alan Aydoğuş, lisans derecesini (1979) ve yüksek lisans derecesini (1983) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden almıştır. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü'nde doktora derecesini (1988) elde etmiştir. Akademik kariyerine 1980 yılında A.İ.T.İ.A. Ekonomi Fakültesi'nde asistan olarak başlayan Aydoğuş, 2000-2001 döneminde Fulbright bursuyla Maryland Üniversitesi Tarım ve Doğal Kaynak Ekonomisi Bölümü'nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. 2001 yılında Ege Üniversitesi'ne geçiş yaparak İktisat Bölüm Başkanı ve senatör olarak görev yapmıştır.

Osman Aydoğuş'un makro iktisat, büyüme-kalkınma, girdi-çıktı analizi, tarım ekonomisi ve uygulamalı iktisat alanlarında birçok makale, araştırma, kitap ve çevirisi bulunmaktadır. Aynı zamanda uzun yıllar Radyo Ege Kampus ve Ege Üniversitesi Televizyonu'nda "Egenomi" adlı haftalık ekonomi programını yapmıştır. İktisat ve Toplum Dergisi'nde de "Hal ve Gidiş" köşesinde yazmaya devam etmektedir. Osman Aydoğuş evli olup bir kız çocuğu babasıdır

Osman Aydoğuş Profesör Afyon haber afyon haberleri uşak trafik kazası Banaz trafik kazası