Afyonkarahisarlı Muaythai Sporcuları Dünya Şampiyonası İçin Ringe Çıkacak!

TAKİP ET

Afyonkarahisar'dan Elmas Başoğlu ve Saruhan Şanlı, Muaythai Çocuklar ve Gençler Milli Takım seçmelerinde birinci olarak Çocuklar ve Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası için hazırlanıyor. Ev sahipliğini Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaptığı seçmelerde 350 sporcunun yarıştığı mücadelede milli takıma giren sporcular belirlendi.

Afyonkarahisar'ın gururu Elmas Başoğlu (48kg) ve Saruhan Şanlı (60kg), seçmelerde rakiplerini mağlup ederek Dünya Muaythai Şampiyonası için biletlerini aldı. Ayrıca, Rahmetullah Birliktir (63,5 kg) ikinci, Serhat Alper Sıkı (54 kg) ikinci ve Nuray Coşkun (67 kg) üçüncü olarak başarılı bir performans sergiledi.

Seçmelerin ardından Milli Takım'a seçilen sporcular, 29 Eylül-8 Ekim 2023 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek Çocuklar ve Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Genç sporcuların başarılarıyla gurur duyan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporcuları ve antrenörleri tebrik ederek, Dünya Şampiyonası'nda da başarılar diledi.

Muaythai sporunda elde edilen bu başarılar, Afyonkarahisarlı sporcuların yetenek ve azminin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Elmas Başoğlu ve Saruhan Şanlı'nın göndere çektirecekleri ay yıldızlı bayrağımız, tüm Türkiye'nin gurur kaynağı olacak.