Afyonkarahisarlı Emekli Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci'yi Kaybettik

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman isimlerinden Afyonkarahisarlı emekli Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci, aramızdan ayrıldı. Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci'nin Cenaze namazı, 7 Ağustos 2023 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Afyonkarahisar Paşa Camii'nde kılınacak.

Afyonkarahisarlı emekli Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci, 1945 yılında doğmuş ve yaşamının büyük bir bölümünü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne adamış bir kahraman askerdi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Afyon'da tamamlayan Tümgeneral Özdeğirmenci, 1965 yılında Kara Harp Okulu'ndan Teğmen rütbesiyle mezun oldu.

Başarılı kariyeri boyunca Kara Harp Akademisi'nden Kurmay Unvanı kazanan Özdeğirmenci, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli önemli birimlerinde görev yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Alay Komutanlığı, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Hakkâri Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı gibi önemli görevlerde bulunarak askeri alanda büyük başarılar elde etti.

Emekli olduktan sonra da Oyak Beton- Ünye Çimento Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci, hem askeri hem de sivil hayatta iz bırakmış bir kişiliğe sahipti.

Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci'ye Allah'tan rahmet diliyoruz.

Cenaze namazı, 7 Ağustos 2023 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Afyonkarahisar Paşa Camii'nde kılınacak.

Bekir Sıtkı Özdeğirmenci Tümgenaral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci Afyon haber