Afyonkarahisar ve ilçelerindeki hava sıcaklıkları

TAKİP ET

Afyonkarahisar ve çevresinde hava durumuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, bölge genelinin bugün parçalı ve çok bulutlu geçeceği, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Yağışların bugün akşam saatlerinde bölge genelinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ise önemli bir değişiklik göstermeyecek. Rüzgar yönü ise kuzey ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, olası olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu. Bölgede beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Bu nedenle, bölge sakinlerinin ve sürücülerin dikkatli olması, mümkünse şemsiye, yağmurluk ve benzeri yağışa karşı önlemlerini almaları öneriliyor. Ayrıca, yetkililerin olası risklere karşı gerekli tedbirleri alarak vatandaşların güvenliğini sağlaması bekleniyor.

Afyonkarahisar ilçelerinde hava durumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün akşam saatlerinde bölge genelinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Afyonkarahisar'da 8-17 derece arasında değişecek.

İlçelerdeki hava durumu ise şöyle: Başmakçı, Bolvadin, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Kızılören, Sandıklı, Şuhut ve Sultandağı parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı. Hava sıcaklığı bu ilçelerde 5-19 derece arasında değişecek.

Bayat, Çay, Çobanlar, Hocalar, İscehisar ve İhsaniye ilçelerinde de hava durumu parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı bu ilçelerde 5-20 derece arasında değişecek. Yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği uyarısı yapılmadı ancak dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edildi.

afyon hava durumu afyon hava durumu 30 günlük afyon hava durumu 15 günlük afyon hava durumu 5 günlük afyon hava durumu saatlik