Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Basınla kahvaltıda buluştu

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar'da görev yapan gazetecileri kahvaltı programında misafir etti

Afyonkarahisar-Kütayhya yolunda bulunan Korel Termal otelde düzenlenen kahvaltı programına Afyonkarahisar’da görev yapan gazeteciler yoğun katılım gösterdiler

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın her alanda ilerlemesi için ‘10 T ve Artı 1 T’ stratejisi üzerinden yol haritalarını oluşturacaklarını, ekonomide, üretime ve doğaya varana kadar bir çok çalışma yapılacağını ifade etti.

Toplantıda göreve başladığının 25. günü olduğunu masasında bulunan gazetede yazdığını da ifade eden Yiğitbaşı göreve geldiği bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlattı. 

Vali Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar'ın geleceği için iş birliği ve ortak akıl çok önemli. Bunu ben çok faydalı görüyorum. 10 T ve Artı 1 T stratejisi çıkmış ortaya. Bende bu minvalde dışarda hiçbir şey bırakmadan şehrin geleceğini planlarken çok önemli olduğunu ve bizimde belki yol haritamızın önemli bir kısmını da buradan yola çıkarak yapılan çalışmalardan oluşacağını düşünüyorum. 10 T’ye baktığımız zaman birincisi termal, şehrimizin geleceğe dair vizyonunu ortaya koymak adına ekonominin lokomotifi olarak gördüğümüz bir başlık. İkincisi ise tarih, geçmişin birikimini ortaya koymak adına. Sonrasında taş yani mermer geliyor. Taarruz yani Anadolu’nun kilidi diye tabir edilen, bence Büyük Taarruzun 100. yılı içerisinde olmamamız sebebiyle Anadolu’nun kilidi konumunda olduğumuzu büyük ölçüde gösteriyor. Tat yani yerel lezzet alanında yani gastronomi alanında çalışmalarda gündemimizde” diye konuştu.

Toplantı basın mensuplarının birlikte anı fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı