Afyonkarahisar Valiliği yeni kararı duyurdu!

TAKİP ET

Afyonkarahisar Hıfzıssıha Meclisi 19.12.2020 tarihinde saat 10.00'da Vali Gökmen ÇIÇEK Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır. ( Karar No : 98 )

Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme. sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve hastallığın yayılması , maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ek  önlemler, Saklık Bakanlığı Koronarinls Bilim Kurulunun önerileri Sayın Curnhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir.

Bu çerçevede; Afyonkarahisar Hıfzıssıha Kurulu tarafından yeni kısıtlama ve tedbirler başlığı altında Madde 2 ile spor/fitness salonlarının yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmişti.

Gelinen aşamada spor / fitness salonlarının Afyonkarahisar Hıfzıssıha kurulu kararımızın yayımlanmasından sonra faaliyetine devam etmelerine karar verilmiştir.

Alınan karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanununu 95 inci madde
gerekli işlemler başlatılacaktır.

Gerçeğe aykırı eksik, . yanıltıcı beyan bildirenler ilişkin olarak. bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 206 maddesi gereğinece gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır denilmiştir.

afyonkarahisar valiliği koronavirüs kararları