Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında Meclis'e bilgi verdi.

TAKİP ET

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında ü...

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında üyelere güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Serteser, toplantıya katılan üyelere saygı ve sevgi ile hitap etti. Meclis üyeliği sona eren Burak Açıkgözoğlu'nun yerine Bekir Durgut'un atandığını belirten Serteser, Tüm siyasi partilere 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde gösterdikleri demokratik temsil için teşekkür etti. Serteser, Oda olarak gelecekte de Milletvekilleri ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin İkinci Turu'nun sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dileyen Serteser, seçim sürecinde sıkça gündeme gelen sabit gelirliler ile ilgili düzenlemelerin, ekonominin tüm yükünün özel sektöre yüklenmesinin olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade etti. Serteser, kurulacak Hükümet'in özel sektörün sorunlarına hızlıca el atmasını ve dolaylı ve doğrudan vergi yükünün gözden geçirilerek bazı kalemlerde indirime gidilmesini temenni etti.

Serteser, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız'ın ilin gelişmesi ve kalkınması, yeni iş sahalarının oluşması ve ihracatın artırılması için çaba gösterdiğini ve bu doğrultuda çalışmalar yapıldığını belirtti.

Serteser, 10 Mayıs'ta Çin heyetini Odada ağırladıklarını ve son derece verimli geçen toplantıda firmaların İkili İş Görüşmesi yapma imkanı bulduğunu, ayrıca 6 Haziran 2023 tarihinde Etiyopya Büyükelçisi ve beraberindeki heyetin Odamız'da ağırlanacağını sözlerine ekledi.

Serteser, önemli bir başka gelişmenin de Küçük ve Orta Büyükl