Afyonkarahisar, Sonbaharda Güneşe Doymuyor!

TAKİP ET

Afyonkarahisar, Sonbaharda Güneşe Doymuyor: Ekim Sonunda Sıcaklık 26 Dereceye Ulaşıyor

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, 30 Ekim 2023 tarihli hava durumu tahmin raporunda, Afyonkarahisar ve civarındaki hava koşullarını açıkladı.

Genel Görünüm: Parçalı ve Az Bulutlu

Bölgedeki genel hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak. Rüzgar genellikle güney ve güneydoğulu yönlerden esmeye devam edecek. Denizli yöresinde ise rüzgarın kuzeyli yönlerden eseceği öngörülüyor. Rüzgarın hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklık Normallerin Üzerinde

Bölgedeki hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bildirildi. Meteoroloji yetkililerinin aktardığı bu bilgiler ışığında, bölgenin hava durumunu planlarken dikkate alınması gerekiyor.

İl ve İlçelerdeki Durumlar

Afyonkarahisar merkezde hava sıcaklığının 10-24°C arasında olması beklenirken, Başmakçı ilçesinde hava sıcaklığının 10-25°C, Bayat ilçesinde 9-24°C, Bolvadin ilçesinde ise 11-25°C arasında olacağı tahmin ediliyor.

Çay ve Çobanlar ilçelerinde en düşük sıcaklık 11°C ve 7°C olarak tahmin edilirken, en yüksek sıcaklıkların ise sırasıyla 24°C ve 24°C olacağı bekleniyor. Dazkırı ve Dinar ilçelerinde ise sıcaklıkların 10-26°C ve 9-26°C arasında seyredeceği öngörülüyor.

Emirdağ ve Evciler ilçelerinde hava 9-24°C ve 5-26°C arasında olacak, İscehisar ve Hocalar ilçelerinde ise hava sıcaklığı 10-25°C ve 7-24°C arasında olması bekleniyor.

Kızılören ve Sandıklı ilçelerinde hava sıcaklıkları sırasıyla 11-24°C ve 6-26°C olacakken, Sinanpaşa ve Şuhut ilçelerinde ise hava sıcaklıkları 11-24°C ve 9-24°C arasında değişkenlik gösterecektir.

Sultandağı ilçesinde ise hava sıcaklığının 10-24°C arasında olacağı bildirildi.

Önemli Uyarılar

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu an için Afyonkarahisar bölgesi için herhangi bir meteorolojik uyarının bulunmadığı belirtildi.

Afyonkarahisar hava durumu 30 Ekim Afyon hava durumu