Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyesi Oldu

TAKİP ET

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) üyesi olarak görevlendirildi. Prof. Dr. Okumuş, tıp eğitimi ve tıpta uzmanlık konusunda en üst ve bağlayıcı kurum olan TUK'ta iki yıl süre ile görev yapacak.

Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi verecek eğitim kurumlarına yetkilendirilmesi, eğitim yetkisinin kaldırılmasına ilişkin tekliflerin değerlendirilmesi, uzmanlık dallarının rotasyonlarının belirlenmesi, yurtdışında uzmanlık eğitimi alanların değerlendirilmesini yapacak fakültelerin ve eğitim hastanelerinin belirlenmesi, tıpta uzmanlık eğitimi ve uzman insan gücü ile ilgili görüşlerin verilmesi gibi konularında yetkili olan TUK’un sekretaryasını Sağlık Bakanlığı yürütüyor.

Tıpta Uzmanlık Kurulu’na üye seçilmesiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Okumuş, “Böyle önemli bir kurula seçilmekten büyük mutluluk duydum. Tıp eğitimi ve sağlık yönetimi alanındaki birikimimi TUK bünyesinde kullanarak ülkemizdeki tıpta uzmanlık eğitiminin daha nitelikli hale getirilmesi için tüm gücümle çalışacağım.” dedi.