Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi'nde Matematik Temalı Kodlama Yarışması Finalleri Gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da gerçekleşen Kendin Yap Atölyesi Blok Tabanlı Kodlama Yarışması, matematik temalı projelerin sunulması...

Afyonkarahisar'da gerçekleşen Kendin Yap Atölyesi Blok Tabanlı Kodlama Yarışması, matematik temalı projelerin sunulması ile tamamlandı. Yarışmaya ilkokul ve ortaokul kategorilerinde öğrenciler katıldı. Finalde, Mersin, Kütahya, Çanakkale, Çorum, Kocaeli ve Aydın'dan finalistler yer aldı. Öğrencilerin projeleri jüriye sunuldu ve sonuçlar açıklandı. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar katıldı.

Yarışma kapsamında; ilkokul kademesinde 39, ortaokul kademesinde 47 olmak üzere toplam 86 proje başvurusu yapıldı. Başvurular, okul ve kurumlara gönderilen şartnameye uygun şekilde değerlendirildi. Ön eleme sonucunda, finale katılmaya hak kazanan 10 takım belirlendi. Bu süreçte, başvuru sürecine destek olan öğrencilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür edildi.

Törende, final yarışmasına katılarak derece elde eden öğrenciler madalya ve ödülleri ile ödüllendirildi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu belirlenen dereceye giren öğrencilere plaket ve diğer ödülleri verildi. Yarışmanın amacı, matematik becerilerinin günlük hayatta kullanım alanlarına dikkat çekmekti.