Afyonkarahisar Jandarma, Kaçak Kazı Yapan Şüphelileri Yakaladı

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde, Mallıca köyü Söğütlü Pınar Mevkiinde kaçak kazı yapıldığına dair alınan bilgiler üzerine, Jandarma ekipleri hızla harekete geçti. İşte olayın detayları.

Kaçak Kazı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde bulunan Mallıca köyü Söğütlü Pınar Mevkii'nde, kaçak kazı yapıldığına dair alınan ihbar sonrasında, Bayat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olaya müdahale etti. Olay yerine hızla intikal eden jandarma ekipleri, kaçak kazı yaptığı tespit edilen (3) şüpheliyi gözaltına aldı.

Detektör ve Kazma İle Define Arayışları

H.A. (E-1981), M.E. (E-1983) ve M.Ş. (E-1971) isimli şahısların, 03 ... 557 plakalı araç ile Emirdağ ilçesinden gelerek detektör ile define aradıkları tespit edildi. Şahısların üst aramaları ve araç içerisinde yapılan aramada; (3) adet dedektör, (3) adet kazma, (2) adet madeni para, (2) adet boş kovan, (1) adet kulaklık ve (14) adet kalem pil ele geçirildi.

Adli İşlem Başlatıldı

Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan H.A., M.E. ve M.Ş. isimli şüpheliler, olayla ilgili adli tahkikata başlanmak üzere yetkililere teslim edildi. Kaçak kazı ve define arama faaliyetleri, yasalara uygun şekilde denetlenmeye devam ediyor.

Kaçak Kazı ve Define Aramalarına Karşı Kararlılık

Afyonkarahisar Jandarma ekipleri, kaçak kazı ve define arama faaliyetlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Bu tür faaliyetler sadece yasalara aykırı değil, aynı zamanda kültürel ve tarihi mirası da tehdit ediyor. Kamu güvenliği ve tarihî değerlerin korunması için jandarmanın çalışmaları devam edecek

afyonda kaçak kazı