Afyonkarahisar'ın Bu İlçesinde Çocuklar Yüzme Öğreniyor

TAKİP ET

Sandıklı ilçesinde Türkiye'de jeotermal su kullanan ilk ve tek proje olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, çocuklara yüzme zevkini öğreterek kişisel gelişimlerine katkı sağlarken, yüzme sporuna ilgiyi artırıyor. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, çocuklara yönelik yüzme kursları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi, Türkiye'de jeotermal su kullanan ilk ve tek proje olan "Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" ile çocuklara yüzme sevinci yaşatıyor. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl'ün vizyon projeleri arasında yer alan bu havuz, ilçedeki çocukların yüzme sporuna ilgi duymasına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamasına olanak tanıyor.

Başkan Dr. Mustafa Çöl, yapılan açıklamada, "Jeotermal enerji kaynağımızı kullanarak inşa ettiğimiz yarı olimpik yüzme havuzumuzda çocuklarımıza yönelik yüzme kurslarımız devam ediyor." diyerek, çocukların sağlık ve güvenliği için alanında uzman eğitmenlerle yüzme kursları düzenlendiğini belirtti.

Jeotermal enerjinin çevre dostu ve sürdürülebilir özelliği sayesinde, hemşehrilerin bu hizmetten en iyi şekilde faydalanabileceğini vurgulayan Başkan Çöl, geleceğin şekillenmesinde önemli rol oynayan çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yarı olimpik yüzme havuzunda düzenlenen yüzme kursları sayesinde çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlandığının altını çizen Başkan Çöl, sosyal ilişkilerini güçlendirmelerine de olanak sağladıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, doğanın sunduğu kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek hem çocukların hem de gelecek nesillerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayarak tüm çocukları yarı olimpik yüzme havuzuna davet etti. Başkan Çöl, "Belediyemizin tüm ekipleri, sizlerin mutluluğu için var gücüyle çalışmaya devam edecektir." şeklinde sözlerine son verdi.

Kaynak: afyonkenthaber.com