Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü anne-baba eğitimi verme planını açıkladı

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan'ın daveti üzerine yapılan ziyarete İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mevlüt Çınar, Musa Dinçgez, Fatih Akçil ve Şube Müdürü Hayati Duman katıldı. Ziyaret sırasında çeşitli konular ele alındı ve Afyonkarahisar'ın eğitim açısından destekleneceği belirtildi.

Prof. Dr. Levent Eraslan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Anne-Baba Okulu gibi başlıklarla Afyonkarahisar'a eğitim alanında destek olacaklarını ifade etti. Özellikle dijital dünyada ebeveyn olmanın modern ve dijital becerilerini anlatacaklarını dile getiren Eraslan, Marmara Üniversitesi akademisyenlerini Afyonkarahisar'a getirerek bu konuda eğitimler düzenleyeceklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'nin isteği doğrultusunda Afyonkarahisar'ın bu tür eğitimlere ev sahipliği yapması kararlaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ise yaptığı açıklamada, amaçlarının çocukların her alanda ve her açıdan gelişimine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Sünnetci, çocukları desteklemek için ailenin katılımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ekran kullanımının arttığına dikkat çeken Sünnetci, Anne-Baba Okulu gibi eğitimlerle bu konuya odaklanmak gerektiğini söyledi. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın liderliğinde başlatılan iletişim ve eğitim projeleri kapsamında SODİMER'in desteğiyle verilen eğitimlere teşekkür etti.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.