Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası'na hazırlanıyor

TAKİP ET

1-8 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası ve Türkiye MotoFest'in uygulanacağı alanda Uluslararası standartlarda Dünyanın ve Türkiye'nin ilk ve tek termal altyapısına sahip 'Kamp Karavan Alanı' oluşturuldu

Dünya Motokros Şampiyonası 9. Ayağı MXGP OF TURKEY 4-5 Eylül'de, 10. Ayak yarışları ise MXGP OF AFYON markasıyla 7-8 Eylül'de Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde düzenlenecek.

Türkiye'nin ve dünyanın motosiklet tutkunlarını bir araya getirecek iki yarışın yanısıra 1-8 Eylül'de Türkiye MotoFest bu sene soluk kesecek.  40'tan çok spor etkinliği ve eğlencenin tavan gerçekleştireceği organizasyon amacıyla her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü.

TÜRKİYE VE DÜNYA’DA İLK VE TEK OLACAK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in girişimleri ile dünyanın dört bir aracılığıyla konuklarına geleceği Afyon Motorsporları Merkezi’nde Türkiye’nin ilk ve tek termal altyapısına sahip ‘Kamp Karavan Alanı' oluşturuldu. Oluşturulan ‘Kamp Karavan Alanı’ ile alakalı düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, motorsporları tutkunlarını Dünya ve Türkiye’nin Uluslararası ilk ve tek tek termal altyapısına sahip ‘Kamp Karavan Alanı’na beklediklerini söyledi.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA OLACAK
Başkan Mehmet Zeybek “İlki 2018 senesinde başlayan Motokros Şampiyonası 2019 senesinde ciddi bir çalışma sergileyerek tekrar FİM aracılığıyla iki ödüle aniden layık görüldük. Organizasyonu 2020 senesinde pandemiden ötürü gerçekleştiremedik. Bu sene Dünya Motokros Şampiyonası 9. Ayağı MXGP OF TURKEY 4-5 Eylül'de, 10. Ayak yarışları ise MXGP OF AFYON markasıyla 7-8 Eylül'de Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde düzenlenecek. Bu kısmı daha verimli kullanabiliriz diye düşünürken hemşehrimiz Türkiye Motorsporları Federasyonu As Başkanı M. Nedim Akülke ile bölgeye uluslararası karavan ve kamp kısmı kazandırmayı planladık.”

KAMP YAPACAKLAR OTELLERDEN İNDİRİMLİ FAYDALANABİLECEK
Belediye çalışanlarımızın da büyük emekleriyle Dünya’nın ve Türkiye’nin ilk ve tek termal altyapısına sahip ‘Kamp Karavan Alanı' oluşturuyoruz. Burada çoğu tabiat tutkunu, karavanları ile ya da çadırları ile kamp yapabilecek. Bizim özelliğimiz başka illerden değişik. Burası aynı vakitte bir termal bölge. Otelcilerimizle de uyuşma yapıldı. Kamp yapacak arkadaşlarımız otellerden de belirli indirimlerle faydalanabilecekler. Bu vesileyle emeği geride bıraktığımız başta Türkiye Motorsporları Federasyonu Başkanı Mahmut Nedim Akülke ve Belediyemizin fedakâr çalışanlarına teşekkür ediyorum. dedi.

BAŞKANIMIZ SAYESİNDE DÜNYA’DA TEK OLACAK
Türkiye Motorsporları Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke ise ülkemizde gelişimi geri olan bir turizm destinasyonunun mühim birimlerinden birini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yardımıyla yaşama geçirdiklerini söyledi. Afyonkarahisar’a uluslararası standartlarda Türkiye’nin ilk karavan kamp kısmının Afyon Motor Sporları Merkezi’nde oluşturduklarını kaydeden Mahmut Akülke, “Dünya Şampiyonası kadar heyecanlıyım. Çünkü burası 25 Ağustos’ta bittiği an Türkiye’ye bir ilki kazandırmış olacağız. Planladığımız karavan kamp kısmını tamamıyla uluslararası standartlarda yapıyoruz.  Tamamlandığında tuvaletinden, duş bölümüne, mutfağından, çamaşırhanesi ve ütü odasına kadar standartların üstünde bir karavan kamp kısmını Afyonkarahisar, Türkiye’ye kazandırmış olacak. Bu duygularla başta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere emeği geride bıraktığımız bütün Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

KAMP VE KARAVAN ALANINDAN NASIL FAYDALANILIR?
Festival bölümünde tespit edilen kamp ve karavan konaklama imkanlarından bedava faydalanabilecek. Alandan faydalanmak amacıyla misafirler, kamp malzemelerini çadır ya da karavanını yanısıra getirmesi gerekecek.

Gün Boyu Ücretsiz Etkinlikler

- Şişme Oyun Parkları

- Zipline

- Tırmanma Duvarı

- Mini Atv

- Simülatör oyunlar

- Su Kayağı

- Sokak Oyunları

- Zeka ve Akıl Oyunları

- Çocuklar amacıyla motosiklet eğitimleri

- Spor etkinlikleri ve onlarca birbirinden değişik bedava etkinliklerle misafirlerimiz, eğlenceli anlar yaşayacak.

dünya motokros şampiyonası dünya motokros şampiyonası 2021 dünya motokros şampiyonası afyon bilet dünya motokros şampiyonu 2021 dünya motokrso şampiyonası