Afyonkarahisar Dinar'da Patates Hasadı Sürüyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde patates hasadı devam ederken, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri üretim alanlarında saha kontrolleri gerçekleştirdi. Ekipler, ürünlerin verim ve kalite durumunu yerinde inceledi.

Afyonkarahisar’ın önemli tarım merkezlerinden Dinar’da patates hasadı sürüyor. Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, patates üretim alanlarında incelemelerde bulunarak devam eden hasat çalışmalarını yerinde takip etti.

Patates tarlalarında saha kontrolü

Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, tarlalardaki patateslerin mevcut verim durumu ve ürün kalitesi incelendi.

Saha çalışmaları sırasında hasat sürecinin nasıl ilerlediği de üretim alanlarında değerlendirildi. Teknik ekipler, üreticilerle görüşerek sezonun seyri ve hasat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Üreticilerle bilgi alışverişi yapıldı

Gerçekleştirilen ziyaretlerde yalnızca ürünlerin durumu kontrol edilmekle kalınmadı, üreticilerin hasat sürecine ilişkin görüşleri de dinlendi.

Tarım ekipleri ile üreticiler arasında yapılan görüşmelerde patates üretimindeki verim ve kalite durumu ele alınırken, sahadaki çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Hasat süreci yerinde takip ediliyor

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimde verim ve kalitenin takip edilmesi amacıyla saha çalışmalarını sürdürüyor. Dinar’daki patates üretim alanlarında gerçekleştirilen kontroller de bu çalışmalar kapsamında yürütüldü.

Patates üreticilerinin yoğun olduğu ilçede devam eden hasat döneminin üreticiler açısından verimli geçmesi temenni edilirken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.