Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde İki Kapalı By-Pass Ameliyatı Bir Günde Gerçekleştiriliyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde kapalı by-pass ameliyatlarına başlayan Opr. Dr. Ercüment Ayva, hastanenin donanımıyla günde iki kez bu operasyonu gerçekleştirebildiklerini belirtti.

Hastaların artık yüksek ücretler ödemeden il dışına veya özel hastanelere gitmeden bu operasyonları yaptırabileceklerini vurgulayan Dr. Ayva, ayrıca koroner by-pass ameliyatı önerilen hastaların devlet hastanesinde kalp ve damar cerrahisi branşından ikinci bir uzman görüşü almasını tavsiye etti.

Kapalı by-pass yönteminin avantajlarını sıralayan Dr. Ayva, şunları ekledi:

Az Ağrı: Göğüs kafesinin kesilmemesi nedeniyle hastaların çok az ağrı hissettiği.

Az Kan Kullanımı: Küçük bir kesiden yapılan ameliyatın, ameliyat sırasında ve sonrasında az miktarda kan kullanılmasını sağladığı.

Kısa Hastanede Kalış Süresi: Yoğun bakım ve hastanede kalış süresinin kısalmasıyla hastaların ameliyattan sonra 4. gün evlerine dönebildiği.

Erken İyileşme ve İşe Dönüş: Hastaların işlerine daha erken dönmesi ve ameliyat sonrası her türlü pozisyonda uyuyup, kısa sürede araba kullanabilmesi.

Kozmetik Memnuniyet: Küçük kesinin kozmetik açıdan hastaları memnun ettiği.

Bu gelişmeler, kapalı by-pass ameliyatlarının sağladığı avantajların yanı sıra Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin kalitesini ve uzmanlığını da vurgulamaktadır.