Afyonkarahisar'da zabıta ekipleri elektrikli araçlarla denetim yapacak

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da Zabıta ekipleri daha hızlı, etkin ve anında müdahale için güvenliği elektrikli araçlarla da sağlayacak.

Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekipleri için 2 yeni elektrikli aracı daha bünyesine kattı. Ekipler şehir içindeki ana, ara caddelerde ve yayalaştırılmış alanlar ile dar sokaklarda denetimlerini elektrikli 4 "mini" araçla yapacak. 

ZAMANDAN VE MALİYETDEN TASARRUF YAPILACAK

Afyonkarahisar Belediyesi önünde gerçekleştirilen teslim töreninde konuşan Zabıta Müdürü Taner Çelik, açıklamasında hem tasarruf anlamında hem de hizmette kolaylık sağlayan iki yeni aracı daha tahsis ettik. Hem filomuzu güçlendirdik hem sahada varlığımızı güçlendirdik. 50'şer kilometre menzile sahip bu araçların 5 TL gibi bir tüketimi var. Çok değil bir haftada 10-15 TL karşılığında giderimiz oluyor. Bu maliyet de kendi kendine amorti ediyor" dedi.

Zabıtamızın hareket kabiliyetini artırmak için yeni elektrikli araçların alındığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise hayırlı olmasını temenni ederek; "Zabıta ekiplerimiz ile birlikte bize gelen talepleri anında yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim elimiz ayağımız Zabıta Teşkilatı, halkımıza karşı yürüyen ayağımız tutan elimiz mesafesinde. Vatandaşlarımızla birebir her daim sıcak temas halinde olan bir teşkilatımız. Zabıta Müdürümüz Taner Bey'den gelen talep doğrultusunda "elektrikli araç alabilir miyiz" dediğinde "hay hay" dedik. Çünkü dar sokaklar ve anında müdahale gerektiren yerler vardı. Hem yakıt tasarrufundan hem temiz enerji olduğu için daha önce elektrikli iki tane almıştık iki tane daha alarak elektrikli araç sayımızı 4'e çıkardık. Arkadaşlarıma kazasız belasız hizmet etmelerini güle güle kullanmalarını temenni ediyorum. Allah, hayırlı hizmetler yapmak nasip etsin" diye konuştu.

Afyonkarahisar Afyonkarahisar belediyesi zabıta elektrikli araç