Afyonkarahisar'da, Temizlik Etkinliği Düzenlendi

TAKİP ET

16 Eylül'de, Dünya Temizlik Günü kapsamında, Let's Do It! Türkiye (Haydi Yapalım Derneği) Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi Döğer Kasabasında büyük bir temizlik etkinliği düzenledi. Bu özel etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanında temizlik için bir araya gelen binlerce gönüllü tarafından gerçekleştirildi

Dünya Temizlik Günü olan 16 Eylül, Türkiye genelinde temizlik hareketinin büyük bir coşkuyla yaşandığı bir gün haline geldi. Let's Do It! Türkiye (Haydi Yapalım Derneği), bu özel günde Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi Döğer Kasabasında bir temizlik etkinliği düzenledi.

Bu temizlik etkinliği, 2008 yılında Estonya'da bir grup gönüllünün 10.000 ton çöp toplaması ile başlayan ve şimdi dünya genelinde 191 ülkede ve Türkiye'nin her ilinde devam eden bir hareketin parçasıydı. Her yıl binlerce gönüllü, yüzlerce temizlik noktasında Dünya Temizlik Günü organizasyonlarına katılıyor.

Let's Do It! Türkiye Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Ali DADAK, bu yılın etkinliklerinde Döğer Kasabasında Emre Gölü çevresinde ve Memeç Kayalıkları bölgesinde çöp toplama ve atık bilinci oluşturma çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirtti. Bu çalışmalar sonucunda, Türkiye genelinde 2018'den bu yana 300.000'den fazla gönüllü tarafından 170.000 tondan fazla atığın doğaya ayrıştırıldığına dikkat çekildi.

Dünya Temizlik Günü, Türkiye'nin her yerinde ormanlık alanlar, sahil kenarları, mesire alanları ve parklar gibi birçok farklı alanda gerçekleştirildi. Bu etkinliğe sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, belediyeler, özel şirketler ve öğrenci toplulukları da büyük katılım gösterdi.

Let's Do It! Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Ali DADAK, etkinliğe 3 yıldır destek veren Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel'e teşekkürlerini iletti.