Afyonkarahisar'da TAKEP kapsamında 243 üreticiye tohum desteği sağlandı
Afyonkarahisar Anıtkaya köyünde düzenlenen törende, TAKEP kapsamında 243 üreticiye ayçiçeği ve nohut tohumu dağıtıldı. Programa Vali Dr. Naci Aktaş da katıldı.
Afyonkarahisar’da Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yönelik tohum dağıtımı gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Anıtkaya köyünde düzenlenen programa Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş katılırken, çok sayıda üretici de törende hazır bulundu. Programda yağlık ayçiçeği ve nohut üretimi için hazırlanan tohumlar çiftçilere teslim edildi.
Atıl araziler üretime kazandırılıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen TAKEP ile işlenmeyen ya da nadasa bırakılan arazilerin üretime dahil edilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Proje kapsamında uygun üretim yöntemleriyle tarımsal verimliliğin artırılmasına yönelik destekler sağlanıyor.
2026 yılı için iki proje uygulanıyor
Afyonkarahisar genelinde 2026 yılı ilk etap çalışmaları kapsamında Yağlık Ayçiçeği Üretimini Geliştirme ve Nohut Üretimini Geliştirme projeleri hayata geçirildi. İl merkezi ve ilçelerde uygulanacak projelerin toplam bütçesinin 12 milyon 580 bin TL olduğu, bunun 8 milyon TL’lik kısmının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe olarak karşılandığı bildirildi.
243 çiftçiye 1027 torba tohum dağıtıldı
Anıtkaya köyünde gerçekleştirilen törende 157 ayçiçeği üreticisi ile 86 nohut üreticisi olmak üzere toplam 243 çiftçiye 1027 torba tohum teslim edildi. Dağıtılan tohumların yeni üretim sezonunda kullanılmasıyla birlikte Afyonkarahisar’da bitkisel üretimde artış sağlanması bekleniyor.
Afyonkarahisar’da üretim sezonu hareketlendi
Tohum desteğinin ardından üreticilerin ekim hazırlıklarına başladığı belirtildi. İl genelinde sürdürülen çalışmalarla birlikte tarımsal faaliyetlerin artırılması ve üretimin çeşitlendirilmesine yönelik uygulamaların devam ettiği bildirildi.