Afyonkarahisar'da Suriyelilere Ait Kuyumcu Açılmasına Tepki

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Zafer Şehri unvanını taşıyan kenti, son günlerde bir tartışmanın merkezine oturdu.

Zafer Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Ebiş, İmaret Cami karşısında açılan Suriyelilere ait bir kuyumcunun iş yerine ruhsat verilmesine tepki gösterdi.

Ebiş, konu hakkında yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da Türk olmayan Suriyelilere ait bir kuyumcu işletmesinin açılmasını eleştirdi. Özellikle Türk vatandaşlarının işsizlikle mücadele ettiği bir dönemde, Suriyelilere ayrıcalık tanınmasının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Suriyelilere Verilen Tepkiler

Türk vatandaşlarının vergilerini ödeyerek, vatanlarını koruduğunu ve bu toprakları yücelttiklerini ifade eden Ebiş, Suriyelilere sağlanan imkanların ve yardımların yeterli olmadığını dile getirdi. Ayrıca, Suriyeli girişimcilerin iş yeri açarken Türkleri işe almamayı tercih ettiğini ve hatta Türkleri evlerinden çıkarmak için fahiş kira bedelleri talep ettiklerini iddia etti.

Bu durumun, AKP hükümetinin politikalarından kaynaklandığını öne süren Ebiş, diğer belediye başkan adaylarının da ülkemizin parsel parsel satılmasından ve esnafın Türksüzleştirilmesinden ne kadar rahatsız olduğunu sorguladı.