Afyonkarahisar'da Ramazan etkinlikleri başlıyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da Ramazan ayının manevi iklimini Afyonkarahisarlılara yaşatabilmek amacı ile düzenlenecek geleneksel etkinlikleri 1 Nisan Cuma günü başlıyor.

Vatandaşların ramazan ayının manevi atmosferini gönüllerince yaşamalarına katkı sağlamak için gerçekleştirilecek olan etkinlikler ramazan ayı süresince Zafer Meydanı’nda yapılacak. Ramazan ayının her anlamda maneviyatının hissettirileceği programlar 1 Nisan Cuma günü İmaret Cami’nden Zafer Meydanı’na yapılacak Kalpleri Buluşturma Yürüyüşü ile start alacak.

Kortej yürüyüşünde Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı birlikte Afyonkarahisar protokolü, vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız söylenecek maniler çalınacak Ramazan davulları ile Ramazan Ayı’nı karşılayacak. Yürüyüş ardından, Zafer Meydanı’nda yapılacak program kapsamında ise Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak,  Ramazan Ayı’nın sevinci kalplere dolacak. 1 Nisan günü başlayacak Ramazan programları 30 gün boyunca devam edecek. Etkinlikler her gün ikindi vaktinden sonra sohbetler ile başlayacak ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak. Söyleşiler, dini sohbetler, tasavvuf dinletileri, Hacivat ile Karagöz, çocuk tiyatrosu ve çocuk şenlikleri, yarışmalar Ramazan Ayı boyunca vatandaşlar ile buluşacak.

Tüm vatandaşları buluşma, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın manevi hazzına ulaşmak için yapılacak etkinliklere davet eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Merhamet ve oruç ayı Ramazan’da çok kıymetli yazar ve sanatçılarımızı vatandaşlarımız ile bir araya getireceğiz. Bu kapsamda Sedat Uçan, Alişan Kapaklıkaya, Dursun Ali Erzincanlı, Hasan Dursun, Hafız Bünyamin Topçuoğlu ve Hafız Mehmet Bilir gibi isimleri şehrimizde vatandaşlarımız ile ağırlayarak Ramazan Ayını inşallah istifade ile geçireceğiz. Ramazan aynının maneviyatına uygun hazırlanan etkinlikler bir ay boyunca Afyonkarahisarlılarla olacak. Sokak yasakları ve kısıtlamalarla geçen yılların ardından Ramazan bu yıl bir başka güzel olacak. 1 Nisan Cuma günü İmaret Cami’nde eda edeceğimiz namazların ardından Zafer Meydanı’na yürüyeceğiz. Burada açılış programı yapılacak ve mübarek Ramazan Ayı’nı heyecanla karşılayacağız. Teravih Namazına kadar meydanda vatandaşlarımızla olacağız. Tüm vatandaşlarımızı programlarımıza bekliyoruz. Hemşehrilerimizle birlikte ‘Hoş Geldin Şehri-i Ramazan’ diyeceğiz.” dedi.

ÜNLÜ İSİMLER AFYONKARAHİSARLILARLA BULUŞACAK

Dinletiler, söyleşi, sohbet, tiyatro, eğitici kukla gösterileri ve sergilerin olduğu Ramazan Ayı etkinliklerinde ünlü isimler de şehrimizde pek çok programa imza atacak. 9 Nisan tarihinde İlahi Sanatçısı Sedat Uçan, 15 Nisan’da Alişan Kapaklıkaya, 16 Nisan’da Dursun Ali Erzincanlı, 23 Nisan’da İlahi Sanatçısı Hasan Dursun, Ayasofya Cami İmamı Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu ve Hafız Mehmet Bilir Afyonkarahisarlılarla buluşacak. Ramazan ayı programı kapsamında etkinlikler, ikindi namazından sonra Zafer Meydanı’nda olacak.

ramazan ramazan ayı Afyonkarahisar etkinlik