Afyonkarahisar'da Piknikte 4 Kişi Boğuldu

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde, lise öğrencilerinin yılsonu pikniği sırasında meydana gelen bir olayda, gölete düşen 2 öğrenci kurtarıldı, ancak onları kurtarmak için suya atlayan 2 öğrenci ve 2 yetişkin boğuldu.

Saat 11.00 sıralarında Sandıklı ilçesi Akdağ Tabiat Parkı'nda gerçekleşen olayda, Hocalar Şehit Kamil Tunç Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri mezuniyet yılları nedeniyle kendi aralarında gezi düzenlemişti.

15 öğrenci, 2 kadın öğretmen ve 1 servis şoföründen oluşan grup, piknik sonrası hatıra fotoğrafı çekmek için gölet üzerindeki yaya köprüsüne gitti. Bu sırada Furkan Orçun Akçil ve Servet Karaçil isimli öğrenciler dengelerini kaybederek gölete düştüler. Bunun üzerine servis şoförü Ramazan Aydın ve öğrenciler Halil Erkan, Mehmet Can Küçükoğlu ve Yusuf Keser suya atlayarak kurtarma çalışması başlattılar.

Kurtarma sırasında Furkan Orçun Akçil ve Servet Karaçil kurtarıldı, ancak Ramazan Aydın, Halil Erkan, Mehmet Can Küçükoğlu ve Yusuf Keser gözden kayboldu. Olay yerine çağrılan sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri, arama-kurtarma çalışmalarına başladı. AFAD ekipleri ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı Kurbağa Adamlar, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından Mehmet Can Küçükoğlu ve Ramazan Aydın'ın cansız bedenlerine ulaştı.

Çalışmalarını sürdüren ekipler daha derine inerek Yusuf Keser ve Halil Erkan'ın da cansız bedenlerini buldu. Cenazeler, otopsi için Sandıklı Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü. Furkan Orçun Akçil ve Servet Karaçil ise boğulma tehlikesi geçirdikleri için hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hayatını kaybeden öğrenciler Halil Erkan, Mehmet Can Küçükoğlu, servis şoförü Ramazan Aydın ve Yusuf Keser'in cenazeleri, yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.




afyon boğulma