Afyonkarahisar'da Pediatri Sempozyumu gerçekleştirildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği (PUADER) ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) iş birliğinde "Afyon Pediatri Sempozyumu" yapıldı.

PUADER Başkanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar ile Akrones Termal oteldeki sempozyumun açılışında Afyon Kent Haber , Afyon Armoni Haber ve Yurtiçi Haberler mikrofonlarına konuştu.

Bu tip sempozyumların uluslararası platformdaki daha çok duyurulması anlamındaki bir düşünceniz olacak mıdır?

Tabii ki yani Türkiye'de uluslararası etkinlikler de yapılıyor. Ama bu tabii uluslararası bir şey değil ama uluslararası toplantılarda planlıyoruz. Hatta bugün Rektör Bey de katıldı. biliyorsunuz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Afyon Rektörü Nurullah Hocamız O da bu sempozyumun burada tekrar yapılması yönünde görüş beyan etti. Hani biz her zaman varız yani talep gelirse ulusal uluslararası düzeyde bu potansiyelimiz var. Afyon da buna çok müsait. Hem altyapısıyla hem de katılımcı sayısıyla bence bundan sonra da ilerleyebiliriz.

Afyon Kent Haber üzerinden izleyicilerimize ve konunun uzmanlarına özel bir mesajınız varmıdır?

Tabiki, şunu demek istiyorum. Çocuk sağlığı çok önemli. Çocuklar geleceğimiz. Onların emin ellerde olmaları çok önemli. Onun için çok yanlış bir bilgi akışı var. Özellikle internet kaynaklı bilgilere yönelim görüyoruz. Orada yalan yanlış bilgiler çocuklara uygulanmaya çalışılıyor. Lütfen çocukları ile sağlık problemlerinde en uzman kişilere gidip danışşınlar ve hekimlerin söylediklerinin dışına çıkmasınlar Çocuklar bizim geleceğimizdir dedi.

Haber:  Afyon Kent Haber / Mustafa ŞENGÜL - Yurtiçi Haberler / Hakan Tüplek - Afyon Armoni Haber / Yüksel ELÇİ