Afyonkarahisar'da öğrenciler sera uygulamalarını yerinde inceledi

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) Seracılık Programı Öğrencileri bilgi ve deneyimleri pratiğe dökme amacıyla Koyuncu Sera İşletmesine teknik gezi gerçekleştirdi.

Programa Seracılık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rabia Ersan,  Koyuncu Sera İnsan Kaynakları Uzmanı Burak Gündoğdu ve ziraat mühendisleri katıldı.

Teknik gezi hakkında değerlendirmede bulunan Seracılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Ersan, Sandıklı’nın seralar açısından zengin olmasının öğrenciler için fırsat olduğunu söyledi. Ersan, “Bu tür etkinlikleri bölüm olarak sık sık yapıyoruz. Sandıklı zaten seralar bakımından zengin bir yer. Bu da hem bizim hem de öğrencilerimiz için büyük bir fırsat yaratıyor. Bugün de Koyuncu Sera işletmesinin misafiri olduk. Uygulamaları ile öğrencilerimizin bilgilerini daha da zenginleştirdiler. Öğrencilerimiz, jeotermal modern sera konstrüksiyonu, sensör sistemleri ve otomasyon ağı, kültürel işlemler, jeotermal su ile sera ortamı ve bitki ortamının ısıtılması, bitkilerin beslenmesi ve sulama sistemleri, sera bitkilerinde verimliliği etkileyen faktörler hakkında uygulamaları yerinde gördü” diye konuştu.

Ersan, “Bugün ayrıca eğitimlerini Koyuncu Holding kapsamında yapabilmeleri için Koyuncu Sera İşletme Müdürü Mehmet Hanifi Fidan ve Koyuncu Sera İnsan Kaynakları Uzmanı Burak Gündoğdu ile iş yeri eğitimi ve staj konusunda da görüşmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Koyuncu Sera İnsan Kaynakları Uzmanı Burak Gündoğdu ise jeotermal ısıtmalı tam otomasyonlu topraksız tarım ortamında hassas tarım teknikleri kullanılarak yoğunlukla salkım domates üretimi yapılan tesisi gezdirerek, öğrencilere jeotermal modern seralarda topraksız tarım teknikleri ile domates üretiminin nasıl yapıldığına ilişkin bilgiler verdi.

Gezi, Koyuncu Sera işletmesi tarafından öğrencilere hediyeler takdim edilmesiyle son buldu

afyon haber sandıklı sera