Afyonkarahisar'da kar yağışı bekleniyor

TAKİP ET

Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar ve çevresi için hava tahminlerini yayınladı. İşte detaylar:

Afyonkarahisar ve civarındaki bölgelerde parçalı ve çok bulutlu bir gün bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurların etkili olması öngörülüyor. Akşam saatlerinden sonra ise özellikle Afyonkarahisar çevresi ile Uşak'ın doğu kesimlerinde karla karışık yağmurun görülmesi tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının 3 ila 5 derece arasında azalması bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Zirai Don Uyarısı

Bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler ve ilgililerin dikkatli olması gerekiyor. İç kesimlerde hafif, yüksek kesimlerde ise orta kuvvette zirai don hadisesi beklendiğinden tedbirli olunması önem taşıyor.

İl ve İlçelere Göre Hava Durumu Tahminleri

Afyonkarahisar: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 9°C.

Başmakçı: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, en yüksek sıcaklık 13°C.

Bayat: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 9°C.

Bolvadin: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 11°C.

Çay: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 11°C.

Çobanlar: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 10°C.

Dazkırı: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, en yüksek sıcaklık 12°C.

Dinar: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, en yüksek sıcaklık 13°C.

Emirdağ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 10°C.

Evciler: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, en yüksek sıcaklık 12°C.

Hocalar: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 10°C.

İscehisar: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 11°C.

İhsaniye: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 10°C.

Kızılören: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 10°C.

Sandıklı: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 11°C.

Sinanpaşa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 8°C.

Şuhut: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 10°C.

Sultandağı: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 11°C.

Bu tahminler doğrultusunda, bölge sakinleri ve ilgililerin hava durumunu takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önerilmektedir.