Afyonkarahisar'da Hava Durumu: Sağanak yağış bekleniyor

TAKİP ET

18 Ekim'de Afyonkarahisar'da Sağanak Yağış Bekleniyor: Meteoroloji'den Tüm İlçelere İlişkin Hava Durumu Raporu

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar ve ilçelerinde 18 Ekim 2023 hava durumu tahminlerini paylaştı. Tahminlere göre, bölgedeki genel hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Ayrıca, 18 Ekim Çarşamba günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların geçişlerini sağlayacağı belirtildi.

Bölgede gece sıcaklıklarının önemli bir değişikliğe uğramayacağı, en düşük hava sıcaklığının ise 4 ile 6 derece olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, gündüz sıcaklıklarının normalin altına düşmesine neden olacak.

Rüzgarın yönünün çoğunlukla kuzey ve kuzeybatı olacağı ve hafif zaman zaman ise orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bu durum, yağışlı hava koşullarının oluşmasında etkili olacak.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, kullanıcılarına hava durumu uyarısı göndermedi. Ancak, tahminlere göre yağışlı hava koşullarının oluşması bekleniyor. Yerel halk, bu tahminlerin akabinde gerekli önlemleri alması önerilir.

Afyonkarahisar merkez ve ilçelerindeki en düşük ve en yüksek sıcaklık tahminleri ise şu şekilde:

Afyonkarahisar Merkez en düşük 8, en yüksek 16; Başmakçı en düşük 7, en yüksek 19; Bayat en düşük 6, en yüksek 15; Bolvadin en düşük 8, en yüksek 16; Çay en düşük 8, en yüksek 17; Çobanlar en düşük 6, en yüksek 16; Dazkırı en düşük 8, en yüksek 19; Dinar en düşük 8, en yüksek 19; Emirdağ en düşük 7, en yüksek 16 

Evciler en düşük 6, en yüksek 19; Hocalar en düşük 5, en yüksek 16; İscehisar en düşük 7, en yüksek 16; İhsaniye en düşük 4, en yüksek 15; Kızılören en düşük 8, en yüksek 16; Sandıklı en düşük 5, en yüksek 18; Sinanpaşa en düşük 8, en yüksek 16; Şuhut en düşük 6, en yüksek 16; Sultandağı en düşük 8, en yüksek 16.

Afyon Kent Haber'in haberi

Afyonkarahisar Hava Durumu yağış