Afyonkarahisar'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da Jandarma ekipleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı Güney Jandarma Karakol Komutanlığı personeli ile işbirliği yaparak düzensiz göçle mücadelede önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sırasında Suriye uyruklu (3) düzensiz göçmen yakalandı ve kaçakçılık faaliyeti sonlandırıldı.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı Güney Jandarma Karakol Komutanlığı personeli tarafından Düzağaç Beldesinde düzensiz göçle mücadele amacıyla gerçekleştirilen yol kontrol ve arama faaliyeti, önemli sonuçlar doğurdu. Operasyon sırasında 16 ... 026 plakalı araç durduruldu ve içinde bulunan Suriye uyruklu (3) şahıs yakalandı.

Yapılan kontrolde, Suriye uyruklu Y.R. (E-34), Ş.M. (E-54) ve E.A. (E-30) isimli şahısların, ülkemize yasa dışı yollarla girdiği ve üzerlerinde herhangi bir kimlik belgesi veya pasaport bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, bu şahısların Z.E.A. (E-14), Ö.E.A. (E-31), M.E.A. (E-14) isimli (3) Suriye uyruklu düzensiz göçmenleri Mersin ilinden İzmir iline götürmek için anlaştıkları ve bu kapsamda Göçmen Kaçakçılığı faaliyetinde bulundukları belirlendi.

Suriye uyruklu (3) düzensiz göçmen, Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyonun ardından kullanılan 16 ... 026 plakalı araç Sinanpaşa Yediemin Otoparkına teslim edilirken, şüpheli şahıslardan alınan (3) adet cep telefonu ise incelenmek üzere muhafaza altına alındı.

Olayla ilgili gözaltına alınan ve Sinanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen Y.R. (E-34), Ş.M. (E-54) ve E.A. (E-30) isimli şahıslar tutuklanarak, Afyonkarahisar 2 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi

Afyonkarahisar Afyon Haber Göçmen Kaçakçılığı Sinanpaşa