Afyonkarahisar'da depremzedeler için üretim çalışması

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın talimatıyla 6 Şubat Depremleri'nden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için kadın kültür evleri ve kadın kooperatifleri yoğun bir şekilde çalışıyor.

Afyonkarahisarlı kadınlar, üretime ara vermeden çalışarak depremden etkilenen vatandaşlara yardım sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Vali Yiğitbaşı’nın talimatıyla Afyonkarahisar Valiliği tarafından Bursa’dan satın alınan 2 ton polar kumaş ile Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kooperatifi başta olmak üzere diğer kadın kooperatifleri toplam 2000 adet çocuk, kadın ve erkek eşofman takımı üretmeye başladılar.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, felaketin ardından tüm ülkenin tek yürek olduğunu ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettiklerini belirterek, Afyonkarahisarlı kadınların depremzedeler için yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi. Şimdi de Valilik olarak temin ettikleri kumaşlar ile eşofman takımı üretimine başladıklarını ve bu sayede hem depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını hem de kadınların emeklerinin karşılığını alarak gelir elde etmiş olacaklarını vurguladı.

Üretimine başlanan eşofman takımları için temin edilen polar kumaş için 226,000 TL, fermuarlar için 6,900 TL ve dikim için de 100,000 TL ödenmesi planlanıyor. Vali Yiğitbaşı, kadınların gösterdikleri özveri için tekrar teşekkür ederek, depremzedelerin yaralarını sarmanın ancak elbirliği ile mümkün olacağına dikkat çekti.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Afyon haber depremzede afyon haberleri