Afyonkarahisar'da Basketbol Aday Hakem Kursu Başvuruları Başladı: İşte Aranan Özellikler

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da düzenlenecek olan Basketbol Aday Hakem Kursu için başvurular başladı. Kursa katılmak isteyen adaylarda aranan özellikler ve başvuru tarihi hakkında detaylar haberimizde.

Afyonkarahisar'da basketbol müsabakalarında görev almak üzere düzenlenecek olan Aday Hakem Kursu için başvurular başladı. Basketbol tutkunlarının hakemlik kariyerine adım atmalarını sağlayacak olan bu kurs, geleceğin basketbol hakemlerini yetiştirmeyi amaçlıyor.

Kursa katılmak isteyen adayların sahip olması gereken özellikler aşağıdaki gibi belirlendi:

T.C. vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 30 yaşından büyük olmamak,

Masa görevlileri için 60 yaşından büyük olmamak (Sözleşmeli liglerde yer almış veya milli sporcular için yaş istisnası mevcuttur),

Sağlık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile belgelemiş olmak,

Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak,

Federasyon disiplin kurulu ve/veya İl ceza kurulları tarafından toplam altı ay veya daha fazla ceza verilmemiş olmak.

Adaylar başvurularını 20 Eylül 2023 mesai bitimine kadar Afyonkarahisar Basketbol il temsilciliğine (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü) yapabilirler. Eğitimler 20 Eylül 2023 tarihinde Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda başlayacak ve ekim ayı içerisinde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkilileri tarafından tamamlanacaktır.

Başvuru ve kurs ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, irtibat numarası olan Feyzullah Demirkale'yi (0.505.6316050) arayabilirler.

Afyonkarahisar Basketbol İl Temsilcisi, geleceğin basketbol hakemlerini yetiştirecek bu önemli adımın tüm basketbolseverlere ve potansiyel hakem adaylarına açık olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar Basketbol Aday Hakem Kursu Başvuru