Afyonkarahisar'da Aranan 40 Şahıs Yakalandı
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığının 10-16 Ağustos tarihleri arasındaki çalışmalarında çeşitli suçlardan aranan 40 kişi yakalandı. Şahıslardan 15'i tutuklandı.
Afyonkarahisar’da jandarma ekiplerinin aranan şahıslara yönelik çalışmaları kapsamında bir hafta içerisinde 40 kişi yakalandı. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 10-16 Ağustos 2026 tarihleri arasında yol kontrolü ve devriye faaliyetleri gerçekleştirildi.
Çalışmalar sırasında farklı suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 40 şahıs tespit edilerek yakalandı. İşlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şahıslardan 15’i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
En fazla yakalama diğer suçlar kapsamında
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığının açıkladığı verilere göre yakalanan 40 şahsın suç türlerine göre dağılımı şöyle oldu:
28 kişi diğer suçlardan,
5 kişi hırsızlık suçundan,
2 kişi kaçakçılık suçlarından,
2 kişi siber suçlardan,
2 kişi dolandırıcılık suçundan,
1 kişi yağma suçundan yakalandı.
Böylece jandarma ekiplerinin bir haftalık yol kontrolü ve devriye faaliyetlerinde farklı suçlardan aranan toplam 40 şahıs yakalanmış oldu.
15 kişi ceza infaz kurumuna gönderildi
Yakalanan şahısların adli işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edilenlerden 15’i hakkında tutuklama kararı verildi.
Tutuklanan 15 şahıs, işlemlerinin ardından Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığının aranan şahısların tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik yol kontrolü ile devriye faaliyetlerini sürdürdüğü bildirildi.