Afyonkarahisar'da Ahşap Zanaat Ustası Emekli Öğretmen Ahmet Emin Çetin Vefat Etti

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın ahşap sanatında ustalaşmış emekli öğretmeni Ahmet Emin Çetin, vefat etti. Çetin, çentik oyma ve kıl testere çalışmalarıyla tanınıyordu. Bugün, sevenleri ve öğrencileri tarafından Paşa Camii'nde düzenlenecek cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.

Afyonkarahisar'da ahşap üzerine yaptığı çentik oyma ve kıl testere çalışmalarıyla tanınan emekli öğretmen Ahmet Emin Çetin, yaşamını yitirdi. Ahşap zanaatının sevilen ismi olan Çetin'in vefatı, Afyonkarahisar'da büyük bir üzüntü yarattı.

Ahmet Emin Çetin, İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yaparken emekli olduktan sonra ahşap işçiliği konusundaki yeteneğini geliştirdi ve birçok eser ortaya koydu. Özellikle çentik oyma ve kıl testereyle yaptığı detaylı işçilikleriyle tanınıyordu.

Çetin'in cenazesi, bugün 27 Eylül 2023 tarihinde İkindi namazını müteakip Paşa Camii'nde düzenlenecek olan cenaze namazı sonrası defnedilecek. Sevenleri ve eski öğrencileri, usta zanaatkara son görevlerini yerine getirmek için bir araya gelecekler.

Merhum Ahmet Emin Çetin'e Allah'tan rahmet, geride kalan ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. 

Afyonkarahisar Ahşap Zanaat Ustası Emekli Öğretmen Ahmet Emin Çetin