Afyonkarahisar Caz Festivali 27 Nisan-10 Mayıs Tarihleri Arasında yapılacak

TAKİP ET

Anadolu'nun en uzun soluklu müzik festivali olma özelliğini taşıyan Afyonkarahisar Caz Festivali, 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında, NG Afyon Otel'de gerçekleşecek. Bu sene 18. kez düzenlenecek festivalin onur konuğu ise Ömür Göksel…

27 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale yerli ve yabancı olmak üzere pek çok sanatçı katılıyor olacak.

 

Festivalin parlayan yıldızlarından Çek asıllı müzisyen Erich Ciompa  Trinec, West Side Story, Evita gibi ünlü müzikallerde yer alan  Avrupa'nın tanınmış davulcularından Ivan Ades  ile beraber Erıch Ciompa Ensembleli adlı grubuyla tutkunlarını karşısında olacak. Dünyanın sayılı caz yıldızları arasında gösterilen Arturo Sandoval ve Dee Dee Bridgewater gibi önemlii sanatçılara eşlik eden Jaroslav Ježek'in yanı sıra Çek oyuncu Tereza Krippner'da 18.Afyonkarahisar Caz Festivali'nde yer alacak. 

 

Bunun yanı sıra Prag-Afyon şehirleri arasındaki müzik dostluğunun 13.yılının kutlandığı festival, muhteşem performanslara sahne olacak. Prag şehri ve birbirinden değerli Çek müzisyenlerle olan bu sanatsal dostluk dünyada da örneğine sık rastlanmayan bir istikrarla kesintisiz sürüyor. Bu yıl, festivalde çalacak Çek müzisyen ve topluluklar yine alanlarında duayen; Erich Ciompa, Kristýna Riljáková, Karel Barta veTereza Krippner, Afyon’lu caz meraklılarına bu yıl da Avrupa cazının en gelişmiş örneklerini sunacak.

 

Afyonkarahisar Caz  Festivali, müzik ziyafetinin dışında bir dizi etkinliğin ev sahipliğini de yapacak. Aralarında Atilla Dorsay, Yalvaç Ural, Asuman Kafaoğlu Büke, Aydın Büke, Hülya Tunçdağ, Ali Yılmaz, Nadir Ede ve  Filiz Ediger gibi ünlü sanatçı, yazar ve gazetecilerden oluşan bir grup,  Afyonkarahisar’da ilköğretim okullarını ziyaret ederek öğrencilerle biraraya gelerek müzik, sinema, edebiyat, resim gibi sanatın her dalı üzerine söyleşi gerçekleştirecek.