Afyonkarahisar Belediyesi - Yüntaş işçileri arasında mutlu son!

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi Yüntaş yapısında çalışan işçilerle Belediye - İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi arasında Toplu İş Sözleşmesine dair görüşmelerde mutlu sona ulaşıldı.

Afyonkaraihsar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Belediye İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin arasında imzalanan protokol gereği 2021 Ocak Ayı Ayı - Aralık ayını amacıylae alan sözleşme gereği en düşük işçi maaşı ikramiyeler dâhil 3 bin 600 lira olurken, en yüksek maaş ise 4 bin 92 lira oldu.

Görüşmelerde adama göre değil, işe göre ücret siyasetini amaç aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Çalışanımızın Hakkı, Bizlerin Emanetidir” diye konuştu. İtfaiye Müdürlüğü sahasında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanı sıra Başkan Yardımcılarımız Murat Öner, Süleyman Karakuş, Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin, Sendika Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile Yüntaş çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Sendika Başkanı Yücel Şahin yaptı. Sözleşme evvelcei işçilerle bir araya gelerek istekleri aldıklarına ilgi çeken Şahin en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir.” dedi. Sözleşmenin imzalanmasında emeği geride bıraktığımız Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve ekibine teşekkür eden Sendika Başkanı Yücel Şahin; “Toplu sözleşmeden evvelce işçilerimiz ile bir araya gelerek istekleri aldık, bu istekleri de belediye yöneticilerimize ilettik. On beş toplantı yapıldı. Başkanı Zeybek’te üç toplantıya bizzat iştirak etti. En iyi sözleşme masada biten sözleşmedir zihniyeti ile ortak bir noktada buluştuk. 3 bin 600 ile 4 bin lira arasında işçilerimiz ücretlerini alacak. Huzurunuzda katkıları olan Belediye Başkanı Zeybek ve Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş’a emekleri amacıyla teşekkür ediyorum. Bu sözleşme sendikamıza ve belediye çalışanlarımıza hayırlara vesile olsun” dedi.  Belediye personeli Ramazan Kaymak ise sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Sendika Başkanı Yücel Şahin ve emeği geride bıraktığımızlere çalışanlar adına teşekkür etti.

“ALIN TERİ VE BAŞARI EL ELE YÜRÜR”

Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise tarihi bir güne tanıklık etmenin sevincini yaşadığı ifade etti.  Zeybek Başkan, “Benim amacıyla emek, alın teri ve başarı el ele yürür.  Bizde ‘Sevdamız Afyonkarahisar’ diyerek sizlerle eş güdümlü bu başarıya yürümek amacıyla yola çıktık.  Şehrimiz amacıyla uygulanan yatırımlarda ilk olarak sizlerin emek ve gayretleri var. Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini meydana koyarak üreten, ürettikleriyle Afyonkarahisar’ımızın gelişiminde büyük rol oynayan sizleri, bu geniş ailemizin üyeleri olarak görüyoruz. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de bu ortak amaç ile hareket ettik. Bakıldığında bölge belediyelerden de en yüksek artış seviyesiyla masada uzlaşma sağladık.” dedi.

“İMKÂNLARIMIZI SONUNA KADAR ZORLADIK”

Yüntaş yapısında vazife yapan işçilere enflasyonun üstünde bir zam seviyesi verdiklerine ilgi çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki; Belediye tarihimizde ilk defa enflasyonun da üstünde devletimizin verilen zamla eş güdümlü yüzde 43’lük bir zam seviyesiyla rekor kırdık…Görüşmelerde bütün imkânlarımızı sonuna kadar zorladık. Saatlik ücretler, sosyal haklar, yemek yardımları gibi konuların bütününü ele aldığımızda imzaladığımız toplu iş sözleşmesi tamamıyla işçilerimizin lehine olmuştur.” dedi.

“SÜRECİ ÖNÜNÜ KESMEDİK, AKSİNE YETKİ YOLU AÇTIK”

Daha evvelce yaşanan dava vakitcine de değinen Başkan Zeybek, sözleşmenin önünü kesmediklerini aksine vakitcin bir an evvelce tamamlanması amacıyla sendikaya yetki yolu açtıklarını ifade etti. Başkan Zeybek; “İş sözleşmemizin detaylarına geçmeden evvelce kamuoyunda oluşturulmak dilenen karalama kampanyalarına cevap vereceğim. Yüntaş ile sendika arasında yetki davası söz hususuydu. Dava uzun vakit devam etti. Bu dava vakitcini işçilerimizin lehine olması yönünden geri çekerek sendikayla yetki yolunu açtık. Yaşanan sancılı vakitcin kaynağı, vakitcin uzaması; yönetimsel kaynaklı değil, önümüze bir engel olarak çıkan söz hususu davadır. Sürecin uzamasındaki sebebin katiyen Mehmet Zeybek yönetiminden kaynaklanmadığını bilhassa bilmenizi isterim. Ben her vakit işçimin yanındayım, korurum, kollarım hakkını da katiyen kimseye yedirmem.” dedi.

EN YÜKSEK MAAŞ 4092 TL

Görüşmelerde adama göre değil, işe göre ücret siyasetini amaç aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Toplu iş sözleşmemizi ADAMA GÖRE DEĞİL, İŞE GÖRE ÜCRET siyasetini amaç alarak belirledik.Yapılan sözleşme kapsamında ikramiye hariç en düşük işçi maaşımız 3 bin 507 lira olurken, ikramiyelerle eş güdümlü bu rakam 3 bin 600 liraya çıkartılmıştır.

Yine evli 2 çocuklu bir işçimizin ikramiye dâhil maaşı, 3717’ye yükseltilirken, en yüksek işçi maaşımız ise 4092 TL’ye yükseltilmiştir. Yemek yardımı 5 TL’den 12 TL’ye çıkarken, Ramazan ve Kurban Bayramlarından evvelce 6’şar yevmiye ikramiyemiz olacak.  Hem de Ocak Ayı Ayı ayından itibaren işçilerimizin geriye dönük alacakların iki taksit durumunda ödeyeceğiz. Biz 313 bini aşkın insanımıza sizler vesilesiyle gece gündüz hizmet ediyoruz. Halkımız memnun, işçimiz memnun. Daha güzel işler yaparak hizmetlerimize devam etmek niyetiyle sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların sonrasında imza töreni gerçekleştirildi.