Afyonkarahisar Belediyesi, Saraydüzü Kamp Merkezi'nde Vizyon Projeleri Hayata Geçiriyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in vizyon projelerinden biri olan Saraydüzü Kamp Merkezi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Bu proje, Afyonkarahisar'a kazandırılan Türkiye'nin nadir kros ve kondisyon merkezi olacak. Saraydüzü Kamp Merkezi, 500 bin metrekarelik bir alanda yer alacak ve çeşitli üniteleri bünyesinde barındıracak.

Proje kapsamında gözlem kulesi, kır kahvesi, çocuk oyun alanları, yöresel ürünler satış yeri, otopark, spor salonu, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, 30 bungalov ev, kamelya, ibadethane, kır lokantaları ve kır kahvesi gibi birçok ünite bulunacak. Bu tesisler sporcuların doğayla iç içe bir ortamda antrenman yapabileceği ve yerli ve yabancı misafirlerin konaklayabileceği, keyifli vakit geçirebileceği bir yer olacak.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu projenin şehirdeki spor yaşamına katkı sağlayacağını ve daha fazla takıma kamp imkanı sunacağını belirtti. Saraydüzü Kros ve Kondisyon Kamp Merkezi'nin 500 dönümlük bir alanda yer aldığını ve temmuz ayında hizmete açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Saraydüzü Kamp Alanı hakkında bazı detaylar şu şekildedir:

Toplam alan: 500 bin metrekare (50 hektar)
30 adet 27 metrekarelik bungalov konaklama evi
1000 metrekare halı saha
480 metrekare basketbol sahası
1 adet harici bay/bayan tuvalet ve mescid
1 adet güvenlik noktası
200 metrekare amfi tiyatro
1 adet 20 metrekare seyir terası
1 adet kır kahvesi ve satış ünitesi
2500 metre yürüyüş ve koşu alanı
1 adet karavan ve kamp çadır alanı
2 adet otopark alanı
Afyonkarahisar Belediyesi, Saraydüzü Kamp Merkezi projesiyle hem turizme hem de spor dünyasına önemli bir katkı sunmayı hedeflemektedir.

Saraydüzü Kamp Merkezi afyon haber afyon haberleri