Afyonkarahisar Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi tatlıcılar ve fırınları denetledi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi, halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşımı sağlamak için denetimlerine devam ediyor. Ramazan ayı ve yaklaşan bayram nedeniyle, tatlıcılar ve fırınlar yoğun bir şekilde denetleniyor.

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta ekipleri, bayram alışverişinin yoğun olduğu bölgelerde denetim yaparak, Ramazan ayı nedeniyle sahada denetimlerini sürdürüyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile iş birliği yaparak, kent genelinde bulunan kuruyemiş, şekerleme, şarküteri, tatlıcı ve fırınlara yönelik kontroller gerçekleştiriyorlar. Ekipler, hijyen, ambalaj, ruhsat ve fiyatları denetliyor, ürünlerin son kullanma tarihleri ve menşeilerini kontrol ediyorlar. İş yerlerini tek tek inceleyen ekipler, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında kurallara uymayan işletmelere uyarıda bulunuyorlar.

Zabıta Müdürü Taner Çelik, Ramazan ayı içinde rutin denetimlerin yapıldığını belirtiyor. Tarım İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte çalışarak açıkta satılan yiyecekler konusunda hassasiyet gösterdiklerini ifade ediyor. Uygun olmayan işletmelere ikaz etme sürecinin başladığını da ekliyor.

Bayram öncesi vatandaşların rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerin süreceği belirtiliyor. Afyonkarahisar halkının bayramı da kutlanıyor.

Afyonkarahisar Belediyesi Ramazan Bayramı Afyon haber tedbir denetleme