Afyonkarahisar Belediyesi düzenlediği sıfır atık yarışmasıyla öğrencilere bisiklet hediye etti

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi, çevre temizliği ve sıfır atık konusunda farkındalık yaratmak için düzenlediği yarışmalar sona erdi ve ödülleri sahiplerini buldu.

İl genelinde ilkokul, ortaokul, anaokulu ve lise düzeyindeki öğrenciler, sıfır atık temalı konularda dereceye girmek için mücadele etti. 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında birincisi düzenlenen yarışma sonrasında, başarılı olan öğrencilere ödülleri Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından takdim edildi.

Başkan Zeybek, bisiklet ödülü kazanan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti ve başarılı okulların müdürlerine plaketler takdim etti. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Oruç'un da katıldığı tören, Belediyemiz Çevre Denetim Birimi, Atık Su Arıtma Birliği ve Çevre Hizmetleri Birliği ortaklığında düzenlenen hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu.

Yarışma ile amaçlanan, atıkların kaynağında ayrıştırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi, bertaraf tesislerinin ömrünün uzatılması, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanmasıydı.

Ayrıca, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Oruç, Atıksu Artıma Birliği Müdürü Hüseyin Can ve Belediye Çevre Denetim Birim Sorumlusu Nadide Demirbilek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i ziyaret ederek sıfır atık ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında konuştu. Başkan Zeybek, sıfır atık projelerinde birçok büyükşehirden önde olduklarını söyledi ve personellerine ve paydaşlarına teşekkür etti. Kendi elimizle dünyamızı berbat etmemek için çaba harcadıklarını ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorunda olduklarını vurguladı.

mehmet zeybek sıfır atık afyon haber afyon haberleri bisiklet ödül afyonkarahisar belediyesi