Afyonkarahisar Belediyesi çölyak hastalarının yanında!

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi çölyak hastalarının yanında olmayı sürdürüyor

Afyonkarahisar Belediyesi vatandaşlara gıda paketleri yardımında bulunuyor. Belediye sadece glutensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastaları için hizmetlerini sürdürüyor.

Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastalarına düzenli olarak glütensiz ürün paketi dağıtıyor. Bu kapsamda glütensiz gıda paketleri dağıtımı projesinin ikincisi gerçekleştirildi. Ram Salonunda yapılan törene; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük, daire müdürleri ve çölyaklı vatandaşlar katıldı.

Törende söz alan Mehmet Zeybek çölyak hastalarına bir müjde verdi. Gıda paketlerinin düzenli periyotlar ile dağıtılacağını duyuran BaşkanıZeybek, belediyeye ait sosyal tesislerde de çölyak hastaları için özel menü oluşturulacağının sözünü verdi. Piyasada az bulunan ve yüksek fiyatlara satıldığı için çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği ürünler, Belediyemiz Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce şehrimizde bulunan çölyak hastalarına ücretsiz olarak teslim edilecek. Hastaların adreslerine kadar götürülecek gıda paketlerinde tatlı ürünleri, makarnadan una, bisküviden hamur işine kadar glüten içermeyen pek çok yiyecek bulunuyor.

Törene katılan vatandaşlar çölyak hastalarına verdiği destek için Başkan Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Hastalar, glutensiz gıdalara ulaşımın güç ve ürünlerin de çok pahalı olduğunu ifade ederek, belediyenin yaptığı bu yardımın çok önemli ve hayati olduğunu söyledi.