Afyonkarahisar Belediyesi burs desteğine devam ediyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi, öğrencilerimize verilen burs desteğine bu senede devam ediyor.

Eğitime Destek projesi kapsamında kıstaslara uyan öğrenci velilerine banka kartları dağıtılmaya başlandı.

İlk ve ortaöğrenim fark etmeksizin Mayıs ayı dâhil beş ay süresince 125 TL olacak bursun ilk ödemesi Ocak Ayı ayından itibaren öğrencilerin hesaplarına yatacak. Burs desteği, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor.

Burslardan gereksinim sahibi olmak şartıyla; öksüz, yetim, şehit ve gazi çocuğu, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan öğrenciler, anne ve babası resmi ayrı olup gereksinim sahibi olan öğrenciler ile başka gereksinim sahibi öğrenciler faydalanıyor.  

Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü vasıtasıyla yürütülen kart dağıtımı Beyaz Masa Birimi vasıtasıyla yapılırken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de çalışmaları yerinde gördü. Zeybek, burs desteğini alabilmek amacıyla gelen ailelere kart dağıtımını bizzat kendi yaptı.

1343 ÖĞRENCİYE AYLIK 125 TL YATACAK
Bu sene ki eğitime destek bursuna 1437 müracaat olduğunu anımsatan Mehmet Zeybek, “Eğitim Komisyonu’ndaki arkadaşlarımızın çalışmaları doğrultusunda Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz vasıtasıyla tespit edilen gereksinim sahibi 1343 öğrencimizin hesaplarına Mayıs ayına kadar 125 TL yatacak” dedi. Eğitime desteklerin devam edeceğini altını çizen Başkanımız Zeybek, detaylı projeler ile yüzleri güldürmeyi sürdüreceğiz mesajı verdi.