Afyonkarahisar Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

TAKİP ET

2022 semesinin ilk meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında uygulanan toplantıya konoravirüs sebebi ile misafir kabul edilmedi. Ocak Ayı meclis toplantısında 69 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yeni senenin ilk meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkanı Zeybek, “2022 senesinden ümitliyiz. Barışın ve sağlığın bol bulunduğu bir sene olmasını temenni ediyoruz. Bugüne kadar pek çok uyumlu çalışma gerçekleştirdik. Hepinize teşekkür ediyorum. 2022 senesinde da uyumlu çalışmalar yaparak şehrimize hizmet etmeye, yeni yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz” diye mevzuştu.

Belediye Başkanı Zeybek’in açılış mevzuşması sonrası, bir önceki toplantıya ait Aralık Ayı Meclis tutanak özetinin oylanması ile maddelerin görüşülmesine geçildi. Trafik komisyon raporlarının oylandığı toplantıda 2022 Yılında işletilecek olan kent içi toplu taşıma hizmeti karşılığında 01/01/2022 tarihinden itibaren uygulanacak ulaşım ücret tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da görüşüldü. Oy birliği ile ulaşımda yeni ücretler belirlenmiş oldu. Tam Kart 2 lira 75 kuruş, Öğrenci Kart 2 lira 50 kuruş, Kart dolumu 150 TL, Öğrenci Kart Dolumu 115 TL, Nakit biniş ücreti ise 3 TL olarak belirlendi.

Hem de işletmelerin kontroli amacıyla Denetim Komisyonu oluşturulması da görüşüldü. Bu komisyona Semai Kaya, Şükrü Tunçbilek, İrfan Özsandık isimleri önerildi. Komisyon üyeleri amacıyla seçime geçildi. Oylama sonrasında bu isimlerin kontrol komisyonunda vazife alması kabul gördü.

Mecliste görüşülen bir başka mevzu ise amatör spor kulüplerine destek verilmesi idi. Söz hususu madde oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemizce satışı uygulanan ön ödemeli su sayacı satış bedelleri tekrardan belirlendi. Teklif, mecliste görüşülerek karara bağlandı. Buna göre ön ödemeli sayaç fiyatı 560 TL olarak kabul gördü. 

Öte yandan mecliste, 01/01/2021-31/12/2021 tarihleri arasında asfalt, parke ve yol yapım işlerinde Belediye Bütçemizden harcanan Yol harcamalarına katılım payının yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden alınıp, alınmayacağı ile ilgili öneri, Belediyemiz 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu ile ilgili Meclise bilgi verilmesi ile ilgili öneri, belediyemizce satışı uygulanan ön ödemeli su sayacı satış bedelinin tekrardan belirlenmesi ile ilgili öneri, norm kadro Yönetmeliğine göre dolu kadro derecelerinde farklılık yapılması ile ilgili öneri, Barış Dal’ın Başkan Yardımcısı olarak atandığı ile ilgili Meclise bilgi verilmesi ile ilgili öneri, Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait döküm kısmının tarafımızca hafriyat ve inşaat enkaz atıkları kısmı olarak kullanılması amacıyla şirketle protokol yapılmasına, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi ile ilgili öneri, sözleşmeli olarak çalışan personellerimizin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili öneri görüşülerek karara bağlandı. 60’dan çok maddenin görüşüldüğü toplantının tamamlanması sonrasında gelecek oturumun gün ve saati belirlendi. Şubat ayı meclis toplantısının 1 Şubat Salı günü 18:30’da toplanması kararlaştırıldı