AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIN'DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesajı yayınladı.

           Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesajı yayınladı. Toplumu oluşturan her bireyin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; engelli vatandaşların sorunlarına karşı gösterilen ilgi ve üretilecek çözümlerin o insanlara ve topluma duyulan saygının en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi. 

 

           Sosyal ve kültürel sorunları bulunan engelli bireylerin daha üretken ve bağımsız bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak gerektiğini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; 'Engelli kardeşlerimizin sorunu, hepimizin sorunudur" ifadelerini kullandı. Engelli bireylerin yaşam standartlarını arttırmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Çoban mesajında şu ifadeleri kullandı: "Şehrimizi geleceğe hazırlamaya yönelik yaptığımız çalışmalarda engelli bireylerimizi asla unutmadık. Yüntaş A.Ş. bünyesinde kurduğumuz Dekoratif Parke Fabrikası ve Doğaltaş Parke Fabrikası'nda engelliler için özel olarak kılavuz bitim taşları üreterek şehrimizin cadde ve sokaklarına döşedik. Engelli kardeşlerimiz için hayatı daha çok yaşanır hale getirmek için birçok kültürel etkinliğe imza attık. Genellikle Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yürüttüğü festival, tiyatro, gezi, özel yemek davetleri ve benzeri etkinliklerle onların yüzlerinde tebessüm oluşturup, birbirleriyle kaynaşmalarını sağladık.

 

            Afyonkarahisar’da tüm samimiyetimizle engelli vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta yer almalarını, toplumda söz sahibi olmalarını, işgücüne katılmalarını hedefledik. Çalışmalarımızda engelli kardeşlerimizin huzur ve refahını düşünerek hareket etik. 2009 yılından bu yana, 586 engelli kardeşimize akülü araç, 342 engelli kardeşimize ise tekerlekli sandalye dağıtarak topluma katılımlarını sağladık. Bu anlamlı haftada engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyet ve bilincin artmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızla ailelerini, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum”