Afyonkarahisar, 3. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali'ne hazırlanıyor

TAKİP ET

14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, Türkiye ve dünyadan şefler bir araya gelecek.

Afyonkarahisar, gastronomi alanında dünyaca tanınan şehirler arasında yer alıyor. UNESCO tarafından 2021 yılında gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar, bu alandaki çalışmalarını daha da ileriye taşımak için 3. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali'ne hazırlanıyor.

14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Afyonkarahisar Profosyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenecek festivalde, Türkiye ve dünyadan şefler bir araya gelecek.

Festival kapsamında, eğitsel ve sanatsal aktiviteler, söyleşiler, atölye çalışmaları gibi eğlenceli ve lezzetli etkinlikler düzenlenecek. Medeniyetler şehri Afyonkarahisar'ın kültürel zenginlikleri daha geniş kitlelere aktarılacak.

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Afyonkarahisar'ımızın ve lezzetlerimizin dünya mutfağında tanıtımı açısından festivalimiz büyük önem arz ediyor. Tüm Türkiye'yi bu eşsiz festivale davet ediyorum" dedi.

Vali Gökmen Çiçek ise, "Afyonkarahisar'ın gastronomi alanındaki çalışmalarının meyvelerini almaya başladık. Bu festivalle birlikte Afyonkarahisar'ın adını tüm dünyaya bir kez daha duyuracağız" ifadelerini kullandı.