Afyonda pazaryerleri bu tarihlerde açık olacak!

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı son yayınladığı genelgede "tam kapanma" devresi içinde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında pazar yerlerinin açık olacağını duyurdu.

GENELGEDE SADECE YAŞ SEBZE-MEYVE VE FİDE SATIŞINA İZİN VERİLECEĞİ AÇIKLANDI

Bakanlıkça yayımlanan genelgede, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler aracılığıyla imal edilen tarımsal ürünlerin (yaş sebze-meyve) zayi olabileceği tarafında tespitler olduğu ve bu amaçla yeni kararların alındığı yer aldı. 

Buna göre, tam kapanma devresinde 8 ve 15 Mayıs 2021 Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında yalnızca yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide gereksinimlerini temin hedefiyle ikametlerine en yakın piyasa yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.

Piyasa bölgelerinde temizlik ürünleri, giyim, zücaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Hem de piyasayerinde tezgah açacak esnafınGÜNÜ GEÇMEMİŞ etkinlik (mesleğini gösterir) belgeleri kesinlikle bulundurmaları gerektiği bildirildi.

Afyonda pazaryerlerinin açık olacağı zamanlarda Belediye Zabıta ekipleri ve başka kamu kuruluşları da her türlü tedbiri alarak açık olacak piyasaların kontrolünü yapacak.Zabıta ekipleri vatandaşların maske, uzaklık ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerektiğinin önemine ilgi çekti.

8 ve 15 Mayıs 2021 Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri açık olacak Pazaryerleri

Piyasa Yeri Adı

ATAKÖY SEMT PAZARI
ÇAVUŞBAŞ S. PAZARI
FATİH SEMT PAZARI
FUAR ALANI PAZAR YERİ
HARBİŞ SEMT PAZARI
KARŞIYAKA S. PAZARI
K. KAPALI PAZAR YERİ
MAREŞAL PAZAR YERİ
MECİDİYE SEMT PAZARI
SAHİPATA SEMT PAZARI
UYDUKENT S. PAZARI