Afyon Uzun Çarşı yeni bir kimlik kazanacak

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Uzun Çarşı esnafı ile bir araya geldi. Toplantıda çarşıda yaşama geçirmeyi planladığımız tarihi dokuya ideal cephe iyileştirmesi, peyzaj ve trafik düzenlemesine dair yapılması plan edilen çalışmalar istişare edildi.

Afyon'da esnafın talep ve önerilerini alan Başkan Zeybek, tarihi Uzun çarşıya yeni bir kimlik kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. .Projenin yaşama geçmesiyle çarşının cazibesini arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkanıın bu nefis projesi, çarşı esnafı aracılığıyla büyük takdirle karşılandı.

Uzun Çarşı bölgesindeki tabela kirliliğinin ortadan kalkması ve sokak düzenlenmesi gibi konularda ön çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek. Mevcut hali daha da iyi etmek adına esnafımızla ilk kez bir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ortak akılla alıncak kararların Afyonkarahisarımız ve çarşının geleceği adına büyük ehemmiyet arz ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.


 
Önümüzdeki süreçte bu tür toplantıları yapmaya devam edeceklerini açıklayan Zeybek Başkan; birkaç toplantının sonrasında çıkan sonuçların sonrasında karara varacaklarını ifade etti.  Yapılması amaçlanan proje ile Uzun Çarşı’nın daha estetik bir görünüme kavuşacağına ilgi çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Afyonkarahisar’ın tarihi dokusuna ideal şekilde Uzun Çarşı’ya yeni bir kimlik kazandırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde alışverişini yapabileceği, esnafımızın nezih ve kargaşa ortamından uzak şekilde ticaretlerini yapabileceği bir alan yaratarak çarşımızı vatan içi ve vatan dışından gelen turistlerin hizmetine açacağız. Çok verimli bir toplantı yaptık esnaflarımızla ve olumlu reaksiyonlar aldık. Bu ilk toplantımızdı, yeniden esnaf arkadaşlarımızın da fikirlerini alarak birkaç toplantı sonrasında çıkan istişareler neticesi bir karar alacağız.
 
Bölgenin trafiğe kapanıp kapanmayacağı içeriğine da açıklık getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; bu hususta esnafımızdan gelecek talebe göre hareket edeceklerini ifade etti. Bu muhteşem projeye esnafımızın olumlu reaksiyonlar verdiğini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mevcut durumdan kendileri de memnun değil. Kendileri isterse çarşımızı trafiğe kapatacağız ya da transit geçiş olacak şekilde bölümde yeni bir düzenlemeye gideceğiz. Esnafımızın yüzünü güldürecek, etrafa aslında güzel bir doku kazandıracak bir çalışma olacak. Konuya dair toplantılarımız devam edecek. Esnaflarımızın taleplerini de değerlendirerek istişareler neticesi alıncak ve son karar ne ise onu uygulayacağız. Amacımız; bu kenti hep birlikte, istişare kültürü ile yönetmek. Her alanda kentimizin amacıyla çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

afyon uzun çarşı