Afyon Tapu Müdürlüğünde bu işlemler artık daha kolay!

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşlar bundan böyle emlak rayiç değer prosedürlerini daha etkin bir şekilde yapabilecek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Eskişehir Tapu Kadastro Bölge Müdürü Cevdet Kılıç ve Afyonkarahisar Tapu İl Müdürü Engin Tolgay’ı makamında kabul etti.

Gerçekleşen ziyarette Tapu Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile vatandaşlarımız, rahat bir şekilde emlak rayiç değer prosedürlerini yapabilecek. Türkiye çapında tapu müdürlükleriyle belediyeler arasında elektronik ortamda emlak rayiç değerlerinin alınmasına dair protokol imzalanmasına karar verildi. Afyonkarahisar Belediyesi bu protokolü imzalayan ve alt yapısını meydana getiren il belediyeleri arasında konumunu aldı.

İmzalanan protokol ile yurttaşların daha basit prosedür yapabileceklerini ifade eden Zeybek Başkan “Bu iş birliği protokolüyle eş güdümlü, vatandaşlarımızın bilhassa tapu harcı temel olmak üzere talep edilen emlak beyan değerlerinin elden alınarak vakit kayıbı ve yoğunluğun azaltılması amaçlandı. Bu proje ile hem iş verimliliği artırılacak, hem de belediye ve tapu müdürlüğü çalışanlarının prosedür süreleri azaltılacak bu sayede süratli bir şekilde yurttaşların prosedürleri basitlaşacak. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Zeybek imzalanan protokolle eş güdümlü yurttaşların prosedürlerinde daha rahat ve süratli bir şekilde yapabileceklerini ifade etti.