Afyon su faturası ödeme nasıl yapılır? İşte detaylar..

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da su faturası ödemeleri, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden online olarak veya belediye binası veznelerinde nakit veya kredi kartı ile yapılabiliyor.

Online ödeme işlemi için, belediyenin internet sitesine girerek "Hızlı Ödeme" bölümünden "su faturası ödeme" seçeneği seçilir. Daha sonra açılan ekranda Sicil Kodu ile Tahsilat sekmesi açılır. Bu ekranda Sicil Kodu, Cep telefonu gibi bilgiler ilgili ekrana girilerek ödeme işlemi tamamlanır.

Afyonkarahisar Belediyesi internet sitesinden yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi. 

Belediyemiz en hızlı ve kolay ödeme yöntemi olan Sicil No ve T.C. Kimlik numarasıyla borç ödeme ve sorgulama teknik alt yapısına sahiptir. Kişisel Verileri Koruma Kurumunun tüm Belediyelere getirmiş olduğu Kanuni zorunluluk gereği Sicil No ve T.C. Kimlik numarası ile direk ödeme yöntemi kapatılmıştır. Borçlarınızı; HIZLI ÖDEME sekmesine tıklayıp Sicil numaranız ile veri tabanımızda kayıtlı cep telefonunuza otomatik olarak göndereceğimiz SMS doğrulama kodunu girerek ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Belediye binası veznelerinde ödeme işlemi için, su faturasının yanı sıra abone numarası ve kimlik kartı ile birlikte vezneye başvurulması gerekiyor. Vezne görevlisi ödeme tutarını tahsil ederek makbuz veriyor.

Ayrıca, bazı bankaların ATM'leri de su faturası ödeme işlemleri için kullanılabiliyor. Yine fatura ödeme işleme ile uğraşmak istemeyen vatandaşlar bankalarından otomatik ödeme talimatı vererek faturalarını ödeyebiliyorlar.

Afyonkarahisar'da su kullanımı ve ödeme işlemleri ile ilgili daha detaylı bilgilere, Afyonkarahisar Belediyesi'nin resmi internet sitesinden veya 444 03 83 numaralı çağrı merkezinden ulaşılabilir.

afyon su faturası ödeme afyon su faturası ödeme noktaları afyon su fatura