Afyon Şehit ve gazi aileleri Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklarda

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğünün organizasyonuyla 49 şehit ve gazi ailesi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etmek üzere Afyonkarahisar'a geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün organizasyonuyla 49 şehit ailesi, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etmek üzere Afyonkarahisar'a geldi. Geziye katılan aileler, Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezi'ne yerleşti. Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Karakaya, gezilerin ve organizasyonların şehit yakınlarının moral ve motivasyonunu artırmak üzere düzenlendiğini ve hiçbir zaman unutulmayacaklarını belirtti. Karakay şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın eşlerinin Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Sayın Genel Müdürümüz Selami Altınok’un eşi sayın Gülhan Altınok hanım efendinin destekleriyle sürekli şehit eşlerinin ve yakınlarının polis moral eğitim merkezlerinde Türkiyenin hemen hemen heryerinde bu tür etkinlikleri ve programları gerçekleştiriyoruz. Bugünde bize kısmet oldu bu arkadaşlarımızın ailelerini ve çocuklarını eşlerini yakınlarını burada hoşça vakit geçirmek üzere ağırlayacağız inşallah.  Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nün tanıtım aracı ilimizi tanıtacağız.”

“Afyon Polis Moral Eğitim Merkezi her yere hitap ediyor”

Afyon Polis Moral Eğitim Merkezi’nin merkezi bir noktada olduğunu ve diğer moral eğitim merkezlerine oranla daha çok tercih edilmesinde ki özelliklerini vurgulayan Şeref Karakaya “Afyon Polis Moral Eğitim Merkezimiz Türkiye’nin hemen hemen tam ortasında bulunmakla her yere hitap etme özelliğine sahip. Özellikle işte batıya,güneye,kuzeye ve iç anadoluya tam orta yerde olduğu için

Bütün misafirlerimizi burada ağırlama fırsatı buluyoruz. Ayrıca termal olması özelliği ile Türkiye’nin ilk termal tesisi gibi değerlendiriyoruz toplantı salonlarıyla,eğlence birimleriyle çok farklı bir konumdayız hem hizmet içi eğitimlerimizi burada yaptırıyoruz meslektaşlarımıza hemde meslektaşlarımızın tatil dönemlerinde burada hoşça vakit geçirmelerini ayrıcana sağlık turizmine destek olmak amacıyla kaplıcalarımızı sağlık turizminde değerlendiriyoruz” dedi.

“Şehitler unutulunca ölür”

Türkiye Muharip Harp Gaziler ve Şehitler Afyonkarahisar şube başkanı İsmail Kumartaşlı  böyle bir etkinliği desteklediklerini ve şehitlerin unutulunca ölür hissiyle her zaman şehitlerimizi hatırladıklarını belirterek “Ülkemiz çok önemli dönüm noktalarından geçiyor birlik ve beraberliğe ihtiyaçımızın olduğu şu günlerde bu vatan için bu bayrak için bu millet için canlarını kanlarını vermiş olan aziz şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmak ve onlara bir nebze olsun yaşadıkları acıları azaltmak ve devletin yanlarında olduğunu htirmek anlamında her yıl eğitim moral merkez müdürlüğümüz tarafından böyle bir organizasyon yapılıyor. Bu tür olayların ve faaliyetlerin devamını istiyoruz.  Şehitlerimiz unutulunca ölür düşüncesiyle destekliyoruz” dedi.

 

Şehit eşi Şermin Tokgöz “Allah onlardan razı olsun. Devletimize vatanımızı rabbim korusun. Münafıklara fırsat vermesin. Başka ne diyebilirim ki hüzünlüyüz” dedi.

Bir başka şehit eşi ise böyle bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek “Çok teşekkür ederiz bize böyle bir olanak sağladığınız için. Kendimiz istesek gelemiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların daha fazla olmasını arzu ediyoruz” dedi.