Afyon Şehidin var !! Eğitim Uçağı düştü !!

TAKİP ET

Aydın'dan kalkış yapan Cessna 172 tipi sivil eğitim uçağı Denizli semalarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı radardan çıkmıştı.

İçerisinde Pilot Hamdi Yılmaz ve Pilot olmak için eğitim gören Afyonkarahisar Sultandağı Yakasenek köyünden olduğu öğrenilen öğrenci Merve Altun’un olduğu eğitim uçağının Babadağ İlçesi, dağlık alanında düşme ihtimaline karşın arama çalışması başlatılmıştı.

 

Meriç Ulukuş'un haberine göre; Merkezefendi İlçesi Göveçlik Mahallesi dağlık alanı, Çamlık dağlık alanı ile Şahin Tepesi dağlık alanına da ekipler sevk edilerek arama çalışması 4 ayrı koldan yapılmaya başlanmıştı. Fakat ilk gün hava şartları nedeniyle ve yoğun sisten dolayı havadan ve karadan yapılan aramalarda bir sonuca ulaşılamamıştı.

 

Havanın kararması ile son bulan arama çalışmaları, günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. Uçağın radar da son görüldüğü yere yeniden tırmanış yapan arama ve kurtarma ekipleri Denizli’nin Babadağ İlçesi, Molla Ahmet Mahallesi dağlık alanı ile Aydın - Karacusu arasında uçağın enkazına ulaştı.

 

Yoğun sis sebebiyle düştüğü tahmin edilen uçağın içerisinde bulunan Pilot Hamdi Yılmaz ve Pilot olmak için eğitim gören Afyonkarahisar Sultandağı Yakasenek köyün öğrenci Merve Altun’un da cansız bedenlerine ulaşıldı. Uçağın net düşüş sebebi yapılan incelemelerin ardından belli olacak

 

Hemşehrimiz Şehit Merve Altun ile Pilot Hamdi Yılmaz'a Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Başımız sağolsun !!!